Taktvätt Uppsala

Taktvätt & behandling i Uppsala län

Vi på KA Taktvätt erbjuder professionell taktvätt i hela Uppsala län till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Med över 10 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder kan du vara säker på att ditt tak är i trygga händer!

Bli av med påväxten på taket

Vårt erfarna team av takexperter i Uppsala är specialiserade på att tvätta och rengöra tak i Uppsala på både bostadshus och kommersiella fastigheter. Vi lämnar därför alltid 4 års garanti och en ansvarsförsäkring på vår taktvätt & behandling. Med över 10 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder så kan du känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer när du anlitar oss på KA Taktvätt!’

Vad kostar en taktvätt i Uppsala?

Det kostar i genomsnitt 42kr/kvm efter ROT att tvätta och behandla taket. För ett normalstort villatak brukar det hamna runt 8000kr efter ROT. Priset varierar dock beroende på takets lutning, mängden påväxt och takets totala yta.

Varför bör man tvätta taket?

Först och främst, bortsett från att påväxten på taket inte ser estetiskt tillfredställande ut, så sliter det även på takpannorna. Med tiden så orsakar mossan frostsprickor på takpannorna vilket därmed leder till kostsamma skador på taket. Även om taket har klarat sig i flera år utan att tvättas så ska man inte underskatta påväxten och man bör se över taket minst var fjärde år, framför allt om det är mycket mossa på taket.

Så går vår takrengöring till

Vi börjar med att förbehandla taket mekanisk för att få bort mossan. Därefter applicerar vi vårt särskilda medel för att få bort resterande påväxt. Mossan försvinner direkt med förbehandlingen. Lav och alger löses upp av medlet och försvinner med väder och vind inom 6-24 månader, beroende på hur ingrodd påväxten är i takpannorna.

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder har motsatt laddning till påväxten, vilket medför att påväxten torkar ut och släpper sitt fäste om takpannorna. Därefter låter vi väder och vind sköta resten av arbetet. Vi värnar självklart om miljön och har därför valt ett medel som är biologiskt nedbrytbart.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti och en ansvarsförsäkring så att du som kund kan känna dig trygg. Efter 4 år kontaktar vi dig igen för att erbjuda en kompletterande behandling som skyddar taket ytterligare 4 år.

Hur lång tid tar en taktvätt?

Det tar oftast en heldag att tvätta och behandla ett normalstort villatak. Det går däremot snabbare om takets lutning är mindre än 32 grader.

Fördelar med att tvätta taket:

  1. Förlänger takets livslängd
  2. Höjer fastighetens värde
  3. Du får ett snyggt tak som är skyddad mot framtida påväxt

Läs mer om att tvätta tak.

Vi finns i följande kommuner:

Ingår alltid när du bokar taktvätt i Uppsala

  • Takbesiktning
  • Byte av trasiga takpannor (upp till 8 st)
  • Mekanisk förbehandling
  • Takbehandling
  • Rensning av hängrännor
  • Grovstädning
före och efterbild på en taktvätt

Kontakta oss

Du får en kostnadsfri offert samma dag och därefter bokar vi in arbetet och utför det inom kort. Sammanfattningsvis så förlänger du livslängden på taket markant och du får snyggast tak i kvarteret som bonus med vår taktvätt & behandling!

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak