Frågor & svar

Vi har samlat få utvalda frågor om taktvätt och takbehandling för dig som är ny kund hos oss eller för dig som vill veta mer om våra tjänster.

Vanliga frågor och svar om våra tjänster

Det finns många olika typer tak och alternativa sätt att underhålla sitt tak på, och vi är medvetna om att det dyker upp frågor och funderingar. Med vår långa erfarenhet i branschen kan vi hjälpa dig att besvara de frågor du har kring taktvätt, takbehandling och vår arbetsprocess.

Nedan har vi samlat de mest vanliga frågorna och besvarat dessa så gott vi kan. Skulle du inte hitta det du söker eller saknar du svar på din fråga, får du gärna kontakta oss.

Allmänna frågor

Vad kostar taktvätt?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag. Tänk på att hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Vad kostar det att montera nockband?

Kostnaden för montering av nockband på ditt tak kostar 240 kr efter rotavdrag per meter. Tänk på att hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför 4 års garanti till dig som kund, vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Vad innehåller medlet ni använder vid takbehandling?

Det verksamma ämnet i medlet är bensaltensid. Vi använder ett skonsamt medel som verkar effektivt vid borttagning av mossa och alger på taket.

Hur går takbehandlingen till?

Så går det till:

  1. Mekanisk förbehandling – vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.
  2. Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.
  3. Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta, för en skonsam och effektiv applicering.
  4. Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Hur utför ni fasadtvätt?

Vi utför fasadtvätt utan användning av högtryckstvätt. Först behandlar vi fasaden med ett särskilt medel som löser upp påväxten. Vi borstar fasaden vid behov och därefter sköljer vi av fasaden utan högtryck.

Hur länge håller tegeltak?

Ett tegeltak kan hålla sig i fint skick länge då tegeltak mer sällan behöver bytas, men det kräver också att taket underhålls med hjälp av taktvätt och behandling. Vi utför samma behandling med anti alg på alla tak.

Vad innebär nockbandsbyte?

Nockbandsbyte innebär att du minskar risken för läckage på ditt yttertak. Själva nocken är den del på taket där taksidorna möts på mitten, alltså den mest utsatta delen på taket. Nockens uppgift är att stoppa snö, vatten, löv och annat smuts från att komma in i takkonstruktionen. Samtidigt skall nocken släppa in luft under takpannorna för att ge god ventilation för maximal livslängd hos läkt och underlagstak. Vi på KA Taktvätt har specialutvecklade tätningsprodukter för nockbandsbyten och som tätar och låter taket andas samtidigt.

Kan fasaden bli smutsig vid taktvätt?

Nej, på grund av att vi inte använder oss av högtryckstvätt vid taktvätt så blir fasaden inte smutsig.

Är medlet ni använder skadligt för miljön?

Nej, medlet är biologiskt nedbrytbart, miljövänligt och skonsamt.

Varför ska man behandla taket?

En takbehandling gör att du får ett finare tak som håller längre. Du undviker behovet att utföra större renoveringar på ditt tak som kostar mer pengar än när du underhåller ditt tak med rätt behandling. Genom att göra en takbehandling förebygger det även mot eventuella skador på takpannorna som exempelvis frostsprickor.

Hur ofta ska man behandla ett tak?

Efter din första behandling rekommenderar vi att man gör en efterbehandling var fjärde år. Efter första behandlingen behövs oftast endast en kembehandling vilket kostar en bråkdel av priset för en heltäckande taktvätt.

Jobbar ni mot privatpersoner och företag?

Ja, vi utför takbehandlingar för både privata villor och bostadsrättsföreningar, kommersiella och offentliga fastigheter.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Ja, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Steg för steg

Så går det till1. Kontakta oss för offert

Via formuläret skickar du enkelt in förfrågan till oss, och vi återkommer så snart som möjligt.2. Kostnadsfri takbesiktning

Vi kontaktar dig på telefon och skickar ut en bekräftelse via sms med datum och tid för en kostnadsfri takbesiktning.3. Taktvätt och behandling

För att få en bra bild över vad just ditt tak behöver ser vi över, besiktar och mäter takytan på plats. Därefter lämnas en offert till dig.4. Arbetet med ditt tak kan börja

Vi vill att du ska känna dig trygg med vårt arbete. Därför har vi ansvarsförsäkring och 4 års garanti på varje projekt.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak