Takvård

Förläng takets livslängd med takvård

Takvård är ett ekonomiskt och miljövänligt val. Vi på KA Taktvätt använder endast miljövänliga produkter och vårt mål är att erbjuda våra kunder en hållbar lösning. Vi erbjuder vår professionella takvårdstjänst till privatpersoner och företag.

Varför behöver man vårda taket?

Takvård för borttagning av mossa, lav och alger

Takvård är en viktig aspekt av fastighetsunderhåll som ibland förbises, men det spelar en avgörande roll för att förlänga livslängden på ett tak och säkerställa att det fortsätter att fungera optimalt. Ett välunderhållet tak är inte endast en estetisk fråga utan det förlänger dessutom takets livslängd avsevärt.

Takvård är den bästa metoden för takrengöring

När det kommer till takets livslängd så är det viktigt att använda en skonsam metod som inte förstör takets ytskikt. Det som händer när man tvättar taket med högtryckstvätt är att ytskiktet på takpannorna flagnar bort och det finns även stor risk att vatten hamnar under pannorna och inte torkar ut snabbt nog som i sin tur leder till fuktskador.

Förläng takets livslängd

Sammanfattningsvis är takvård en oumbärlig del av fastighetsunderhåll. Genom att regelbundet rengöra, inspektera och underhålla taket kan man förlänga dess livslängd, undvika kostsamma takomläggningar och säkerställa att fastigheten förblir skyddad och funktionell över tid. Att investera tid och resurser i takvård kan vara en klok strategi för fastighetsägare och förvaltare för att säkerställa långsiktig hållbarhet och prestanda.

Vad kostar takbehandlingen?

Det brukar i genomsnitt kosta runt 42kr/kvm efter ROT. För ett normalstort villatak hamnar det därmed runt 8000kr efter ROT. Priset varierar dock beroende på takets lutning, mängden påväxt och takytan.

Vår metod för takvård

Hur går takvård till

Arbetet börjar med en mekanisk förbehandling där vi tar bort mossan på taket mekaniskt. Därefter behandlar vi taket med algmedel som löser upp resterande påväxt, vilket exempelvis är lav, alger och mögel. Avslutningsvis låter vi vädret göra resten av arbetet och slutgiltigt resultat syns efter 6-24 månader.  Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar.

Ingår när du beställer takvård

  • Mekanisk förbehandling
  • Byte av trasiga takpannor (upp till 8st)
  • Takbehandling
  • Rensning av hängrännor
  • Grovstädning

Kontakta oss för en kostnadsfri takbesiktning och offert!

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om takvård

Vad innehåller medlet ni använder?

Medlet vi använder innehåller bensalkoniumklorid, vilket har motsatt laddning till påväxten. Detta gör att mossa, lav och alger löses upp och torkar ut. Därefter låter man väder och vind sköta resten av arbetet.

Vad kostar takbehandlingen?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er takvård?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak