Taktvätt Heby

Taktvätt & behandling

Vår taktvätt & takbehandling förlänger livslängden på ditt tak markant. 4 års garanti på arbetet. Vi har över 1o års erfarenhet inom branschen.

Minska risken för fuktskador & förläng takets livslängd

Fördelar med taktvätt i Heby

Vi på KA takvätt erbjuder professionell takvård i Heby kommun! Mossa och påväxt ökar risken för vatten- och fuktskador desto längre tid som går utan rengöring. Mossan bidrar till vattenansamling, vilket i sin tur ökar sannolikheten att vatten tränger under takpannorna. Detta kan leda till frostsprickor på takpannorna under minusgrader. Så, vårda ditt tak i tid för att undvika onödiga och kostsamma skador!

Påväxt-fritt tak med taktvätt & behandling i Heby

Påväxten och mossan har rötter som snabbt tränger ner och kräver behandling för att avlägsnas från roten. Detta utför vi med hjälp av ett beprövat och miljövänligt medel som gynnar både ditt tak och miljön.

Vi arbetar med alla typer av tak och genomför alltid en noggrann genomgång av takets skick innan vi påbörjar taktvätt och behandling. Tveka inte att kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning!

Taktvätt i Heby istället för takomläggning

Ditt tak är i trygga händer när du anlitar oss

Som husägare är det inte ovanligt att man får höra att taket är i fara och att man behöver byta ut hela taket. I själva verket räcker det emellertid ofta med en noggrann takrengöring och ytbehandling. Innan vi påbörjar projektet genomför vi alltid en besiktning av taket och bedömer dess skick. När besiktningen är klar och allt ser bra ut, mäter vi taket. Därefter får du en offert samma dag!

Miljövänlig och skonsam taktvätt i Heby

Säkert har du märkt och hört att vissa företag inom taktvätt använder högtryckstvätt, vilket avlägsnar ytskiktet på takpannorna. Det är något vi aktivt undviker, eftersom det förkortar takets livslängd och tar bort den impregnerade ytbeläggningen på takpannorna, vilket resulterar i snabb återkomst av påväxt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Heby och förläng takets livslängd. Vi vårdar ditt tak.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Det medel vi använder har en motsatt laddning jämfört med påväxten och stör dess näringstillförsel. När det fäster sig på påväxtens cellväggar får påväxten en ”inkorrekt” polaritet och dör. Efter detta sköljs medlet bort av regn och vind utan att påverka miljön, vilket resulterar i ett tak fritt från påväxt! Denna metod är särskilt populär inom taktvätt eftersom den är skonsam och förlänger takets livslängd. Vi erbjuder en fyraårig garanti med gott samvete, eftersom vi är övertygade om arbetets effektivitet.

Så går processen till

Vi garanterar att vi effektivt eliminerar påväxten från roten efter våra behandlingar. När takbehandlingen är avslutad kan man konstatera att påväxten är praktiskt taget ”död,” och vi låter därefter vädret göra sitt arbete. Mossan, som vi behandlat mekaniskt, är helt borta när vi slutfört arbetet, medan resten av påväxten successivt nöts ner. Alger och lav, som är mer djupt förankrade i takpannorna, försvinner inom cirka 6-24 månader, beroende på hur väl påväxten har fäst på takpannorna. Efter 4 år återkommer vi för att erbjuda en kompletterande behandling.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning och offert!

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Heby?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak