Nocktätning

Skydda ditt tak

Genom att göra en nocktätning med nockband kan du förhindra skador och läckage på ditt tak, vi hjälper dig.

Vad innebär nocktätning?

Nocktätning görs med nockband som tätar under nockpannorna. En nocktätning förhindrar löv och barr från att tränga in under pannorna och orsaka fuktskador. Nockbandet förhindrar också regn och snö från att tränga in under nocken, speciellt under vintern när det är snö och taket blir extra utsatt.

Hur hjälper nocktätning?

Nocken är takets mest utsatta område när det kommer till fuktskador. Det beror på ett glapp som bildas mellan takpannorna och den översta radens takpannor. Nockbandet är till för att täta till glappet och se till att varken skräp eller fukt kan tränga in under nockpannorna som i sin tur leder till att takets livslängd förlängs markant.

Hur går monteringen av nockband till?

Vi börjar med att först och främst ta bort alla nockpannor. Sedan rengör vi under nocken och tar bort all löv och barr som har trängt in under pannorna. Därefter monterar vi nockbandet och spikar fast nockpannorna igen. När vi gjort vårt arbete och fint under nocken lämnar vi 10 års garanti på jobbet. Om det är mossa på taket så kan du även komplettera med en takbehandling.

Materialet för nockband är avgörande

Vi använder nockband av högsta kvalitet. För att få ett så bra skydd som möjligt från vatten, snö och löv är det viktigt att ha ett välfungerande nockband som både är ventilerat och tätar på samma gång. Våra nockband är gjorda av aluminium och ventilerande fleece som tätar under nocken samtidigt som att det låter taket andas.

Frågor & svar om nocktätning

Vad kostar det att montera nockband?

Kostnaden för montering av nockband på ditt tak kostar 240 kr efter rotavdrag per meter. Tänk på att hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Vad innebär nockbandsbyte?

Nockbandsbyte innebär att du minskar risken för läckage på ditt yttertak. Själva nocken är den del på taket där taksidorna möts på mitten, den mest utsatta delen på taket. Nockens uppgift är att stoppa snö, vatten, löv och annat smuts från att komma in i takkonstruktionen.

Ventilation

Samtidigt skall nocken släppa in luft under takpannorna för att ge god ventilation för maximal livslängd hos läkt och underlagstak. Vi på KA Taktvätt har specialutvecklade tätningsprodukter för nockbandsbyten och som tätar och låter taket andas samtidigt.

Jobbar ni mot privatpersoner och företag?

Ja, vi utför takbehandlingar för både privata villor och bostadsrättsföreningar, kommersiella och offentliga fastigheter.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Ja, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak