Taktvätt utan högtryck i Tierp

Taktvätt & behandling

Takvård i Tierp. Med över 10 års erfarenhet och ett exceptionellt team kan du vara säker på att ditt tak är i kompetenta händer.

Förläng takets livslängd

Fördelar med taktvätt i Tierp

Vi på KA Takvätt erbjuder taktvätt i Tierp! Påväxt ökar risken för vatten- och fuktskador ju längre man väntar med att våra taket. Genom att skapa en vattenansamling ökar mossan risken för att vatten tränger in under takpannorna. Dessutom kan mossan, särskilt under vintern när temperaturen sjunker under noll, orsaka frostsprickor. För att undvika kostsamma skador på taket är det viktigt att vårda det i god tid!

Bli av med påväxten från roten med taktvätt i Tierp

Påväxten och mossan har rötter som tränger ner snabbt och behöver behandlas så att det dör från roten. Detta åstadkommer vi med ett väletablerat och miljövänligt medel som är fördelaktigt för både ditt tak och miljön.

Vi hanterar alla typer av tak och genomför alltid en grundlig genomgång av takets skick innan vi påbörjar taktvätt och behandling. Därefter erhåller du en offert samma dag!

Taktvätt & behandling i Tierp istället för att takbyte

Med oss på KA är ditt tak i trygga händer

Inte sällan får man som husägare höra att taket är i fara och att man måste byta ut hela taket, när det i själva verket ofta räcker med en grundlig takrengöring och ytbehandling. Innan vi startar projektet besiktar vi alltid taket innan taktvätten och gör en bedömning av takets skick. Du får därefter en offert samma dag!

Skonsam & miljövänlig taktvätt & behandling i Tierp med 4 års garanti

Säkerligen har du noterat och hört att vissa företag inom taktvätt använder högtryckstvätt, vilket avlägsnar ytskiktet på pannorna. Detta är något vi aktivt undviker, eftersom det förkortar takets livslängd och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning, vilket resulterar i snabb återkomst av påväxt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Tierp och förläng takets livslängd.

4 års garanti

Så fungerar medlet

Medlet vi använder har motsatt laddning jämfört med påväxten och stör dess näringstillförsel. När de fäster sig på påväxtens cellväggar, får påväxten ”inkorrekt” polaritet och dör. Så det som händer sen är att medlet sköljs bort av regn och vind utan att påverka miljön!

Processen

Vi garanterar att vi effektivt eliminerar påväxten från roten efter våra behandlingar. Efter att vi har slutfört takbehandlingen kan man därför konstatera att påväxten är praktiskt taget ”död,” och vi kan nu låta vädret göra sitt arbete. Mossan som vi har behandlat mekaniskt är borta när vi är klara med arbetet, medans resten av påväxten nöts ner sakta men säkert. Alger och lav som är mer ingrodda i takpannorna försvinner efter ca 6-24 månader beroende på hur bra fäste påväxten fått på takpannorna.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Tierp?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – Din takbehandling är klar och vi städar upp efter oss.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak