Taktvätt Håbo

Takrengöring & takbehandling

Vår taktvätt och behandling förlänger livslängden på ditt tak, och vi står alltid bakom vårt arbete med en fyraårig garanti. Med över tio års erfarenhet inom branschen kan du lita på vår kompetens och professionalism.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med taktvätt & behandling i Håbo

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell takvård & behandling i Håbo! Mossa och påväxt ökar risken för vatten- och fuktskador ju längre tid som går utan rengöring. Mossan skapar vattenansamling, vilket höjer risken för att vattnet tränger under takpannorna och kan orsaka frostsprickor när temperaturen sjunker under noll. Ta hand om ditt tak i tid för att undvika onödiga och kostsamma skador!

Taktvätt i Håbo som dödar påväxten från roten

Påväxten och mossan har rötter som snabbt tränger ner och måste behandlas så att de dör från roten. Detta åstadkommer vi med hjälp av ett beprövat och miljövänligt medel som är skonsamt för ditt tak och för miljön.

Vi arbetar med alla typer av tak och genomför alltid en noggrann genomgång av takets skick innan vi påbörjar taktvätt och behandling. Tveka inte att kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning!

Taktvätt & behandling i Håbo istället för takomläggning

Ditt tak är i trygga händer

Inte sällan får man som husägare höra att taket är i fara och att man måste byta ut hela taket, när det i själva verket ofta räcker med en grundlig takrengöring och ytbehandling. Innan vi startar projektet besiktar vi alltid taket innan taktvätten och gör en bedömning av takets skick. När besiktningen är klar och allt ser bra ut, så mäter vi taket. Därefter får du en offert samma dag!

Skonsam taktvätt i Håbo

Säkerligen har du märkt och hört att vissa företag inom taktvätt använder högtryckstvätt, vilket avlägsnar ytskiktet på pannorna. Detta är något vi aktivt undviker, eftersom det förkortar takets livslängd och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning, vilket resulterar i snabb återkomst av påväxt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt & behandling i Håbo och förläng takets livslängd. Vi vårdar ditt tak.

Vi lämnar garanti på arbetet

Så fungerar medlet

Medlet vi använder har en motsatt laddning jämfört med påväxten och stör dess näringstillförsel. När det fäster sig på påväxtens cellväggar får påväxten en ”inkorrekt” polaritet och dör. Därefter sköljs medlet bort av regn och vind utan att påverka miljön, vilket resulterar i ett tak fritt från påväxt! Denna metod är särskilt populär inom taktvätt på grund av dess skonsamma natur som förlänger takets livslängd. Vi erbjuder en fyraårig garanti med gott samvete, då vi är övertygade om arbetets effektivitet.

Så går takbehandlingen till

Vi garanterar att vi effektivt utrotar påväxten från roten efter våra behandlingar. När takbehandlingen är avslutad kan man konstatera att påväxten är praktiskt taget ”död,” och vi låter därefter vädret göra sitt arbete. Mossan, som vi behandlat mekaniskt, är helt borta när vi är klara med arbetet, medan resten av påväxten successivt nöts ner. Alger och lav, som är mer djupt förankrade i takpannorna, försvinner inom cirka 6-24 månader, beroende på hur väl påväxten har fäst på takpannorna. Vi kontaktar dig igen efter 4 år för att erbjuda en kompletterande behandling.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning och offert!

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Håbo?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak