Taktvätt Älvkarleby

Taktvätt & behandling

Ett välunderhållet och rent tak är inte bara en estetisk förbättring för ditt hem. Det förlänger också takets livslängd avsevärt när du tvättar och behandlar det. Sammanfattningsvis, en ytterst värd investering!

Minska risken för fuktskador

Fördelar med taktvätt i Älvkarleby

Vi på KA takvätt erbjuder taktvätt i Älvkarleby! Faktum är att ju längre du dröjer med rengöringen, desto större blir risken för vatten- och fuktskador på grund av mossans tillväxt. Mossan skapar ansamlingar av vatten som kan tränga under takpannorna, och under vintern ökar risken för frostsprickor när temperaturen sjunker under noll grader.

Vi tar död på påväxten från roten med en skonsam taktvätt i Älvkarleby

Den påväxt och mossa som har djupa rötter kräver en behandling som eliminerar dem vid roten. Detta utför vi med ett beprövat och miljövänligt medel som gynnar både ditt tak och miljön.

Vi specialiserar oss på olika typer av tak och genomför alltid en noggrann inspektion av takets tillstånd innan vi påbörjar rengöring och behandling. Du får en offert samma dag som vi inspekterar taket. Därefter kan vi påbörja arbetet.

Taktvätt i Älvkarleby istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är inte ovanligt att som husägare få höra att taket är i fara och att en komplett takomläggning behövs, trots att det i verkligheten ofta räcker med en noggrann takrengöring och ytbehandling. Vi genomför alltid en grundlig inspektion av takets skick innan vi påbörjar projektet med takrengöring för att göra en korrekt bedömning.

Skonsam & miljövänlig taktvätt i Älvkarleby

Högtryckstvätt skadar impregneringen på takpannorna och därför är det något vi aktivt undviker, eftersom detta förkortar takets livslängd och tar bort den impregnerade ytbeläggningen på takpannorna, vilket resulterar i snabb återväxt av påväxten.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Älvkarleby och förläng takets livslängd.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Vårt medel har en motsatt laddning jämfört med påväxten, vilket stör dess näringsupptag. När medlet binder sig till cellväggarna i påväxten, ändras dess polaritet, vilket leder till dess död. Därefter sköljs medlet bort av regn och vind, utan någon påverkan på miljön!

Processen

Vi garanterar att vår behandling effektivt utrotar påväxten från dess rötter. När takbehandlingen är avslutad, är påväxten ”död,” och vi låter sedan vädret ta hand om resten. Mekaniskt behandlad mossa försvinner helt efter vårt arbete, medan övrig påväxt gradvis slits ned över tid. Alger och lavar som är djupt ingrodda i takpannorna försvinner inom 6-24 månader.

Det resultat du uppnår är ett rent och välvårdat tak. Dess livslängd förlängs betydligt, och behovet av en takomläggning skjuts upp. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Älvkarleby?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Slutligen utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta.

Ett välmående tak – Din takbehandling är klar och avslutningsvis städar vi upp all mossa och skräp som har hamnat på marken. Därefter går vi igenom vad vi har gjort.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak