Taktvätt Enköping

Takrengöring & takbehandling

Vår taktvätt & behandling förlänger livslängden på ditt tak. Vi lämnar alltid 4 års garanti på arbetet. Över 1o års erfarenhet inom branschen.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med taktvätt i Enköping

Vi på KA takvätt erbjuder professionell takrengöring och behandling i Enköping! Mossa och påväxt ökar risken för vatten och fuktskador ju längre man väntar med att ta bort det. Mossan gör så att vatten samlas och därmed ökar risken för att vattnet hamnar under takpannorna. Det orsakar även frostsprickor på takpannorna när det blir minusgrader. Vårda taket i tid för att undvika kostsamma skador!

Bli av med påväxten med taktvätt & takbehandling i Enköping

Påväxten och mossan har rötter som tränger ner snabbt, och det är viktigt att behandla dem så att de dör från roten. Detta utför vi med hjälp av ett beprövat och miljövänligt medel som gynnar både ditt tak och miljön.

Vi specialiserar oss på alla typer av tak och utför alltid en noggrann genomgång av takets skick innan vi påbörjar taktvätt och behandling. Tveka inte att kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning!

Taktvätt i Enköping istället för takomläggning

Ditt tak är i trygga händer med oss på KA Taktvätt

Inte sällan får husägare höra att taket är i fara och att det krävs en komplett takbyte, trots att det i själva verket ofta räcker med en noggrann takrengöring och ytbehandling. Innan vi påbörjar projektet genomför vi alltid en besiktning av taket och bedömer dess skick. Efter att besiktningen är klar och allt ser positivt ut, mäter vi taket. Därefter får du en offert samma dag!

Skonsam taktvätt & behandling i Enköping

Du har säkert sett och hört att vissa taktvättsföretag använder sig av högtryckstvätt, vilket tar bort ytskiktet på pannorna, vilket är något vi undviker. Det förkortar livslängden på taket och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning vilket gör att påväxten kommer tillbaka snabbt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Enköping och förläng takets livslängd. Vi vårdar ditt tak.

4 års garanti

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder har motsatt laddning till påväxten och hindrar näringstillförseln. När de fäster sig på påväxtens cellväggar, får påväxten ”inkorrekt” polaritet och dör. Därefter sköljs medlet bort av regn och vind utan att påverka miljön. Detta leder till ett tak fritt från påväxt! Metoden är särskilt populär inom taktvätt på grund av dess skonsamma natur som förlänger takets livslängd. Med vår övertygelse om arbetets effektivitet lämnar vi en fyraårig garanti med gott samvete.

Hur processen går till steg för steg

Vi försäkrar att vi utrotar påväxten från roten efter våra behandlingar. Efter avslutad takbehandling kan vi konstatera att påväxten är i princip ”död”, och vi överlåter åt vädret att göra sitt arbete. Mossan, som vi behandlat mekaniskt, är helt borta när vi är klara med arbetet, medan resten av påväxten gradvis nöts ner säkert. Alger och lav, som sitter mer fast i takpannorna, försvinner inom 6-24 månader beroende på hur väl påväxten har fäst på takpannorna. Efter 4 år återkommer vi för att erbjuda en kompletterande behandling.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning och offert!

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Enköping?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak