Rensa hängrännor - KA Taktvätt

Rensa hängrännor

Vi gör jobbet åt dig

En rensning av hängrännor ingår alltid vid beställning av taktvätt. Vi förklarar hur det går till.

Varför ska man rensa hängrännorna?

Det är bra att rensa hängrännor med jämna mellanrum för att undvika att de täpps till. Det som kan hända om det inte utförs är att det blir eventuella skador på hängrännorna eller översvämning vid mycket regn. Hur ofta man bör göra det beror på fastighetens läge och omgivning. Om det är träd runt fastigheten drar taket till sig mycket löv och barr som täpper till hängrännorna oftare.

När vet jag om det behövs en rensning?

Det finns några tecken att hålla utkik på när det är dags att rensa hängrännor. Du kan antingen se att det är löv i lövavskiljaren, när det är mycket mossa på taket eller när vattnet börjar svämmar över. För att vara på den säkra sidan kan man rensa hängrännorna varje höst när löven har fallit. Våra utförare är utbildade i arbete på höga höjder så vi ser till att arbetet utförs på ett säkert sätt.

Hur går det till?

Vi börjar alltid arbetet med att samla ihop all mossa, löv och barr som har samlats i rännorna. Därefter rengör vi ännu en gång med lövblåsaren för att få bort allting och blåser ner allt som har fastnat i stuprören. När vi är klara med rensningen gör vi alltid en grovstädning efter oss så det inte är något kvar för er som kund att städa undan.

före och efterbild på en taktvätt

Frågor & svar om rensning av hängrännor

Ingår rensningen i taktvätt och behandling?

Rensning av hängrännor ingår alltid vid beställning av taktvätt och behandling.

När är det bäst att rensa hängrännorna?

Bästa tiden att rensa hängrännorna är efter att löven fallit på hösten.

Vad kan jag göra själv vid akut stopp i hängrännorna?

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak