Takbehandling

Takbehandling med 4 års garanti

Är du i behov av professionell taktvätt och takbehandling? Då har du kommit till rätt ställe. Vår taktvättstjänst erbjuder högkvalitativ rengöring och underhåll av tak till konkurrenskraftiga priser.

Professionell takbehandling

Vårt kunniga team av takexperter har specialiserat sig på takbehandlingar för både bostadshus och kommersiella fastigheter. Vi erbjuder alltid en fyra års garanti samt ansvarsförsäkring med våra takrengörings- och behandlingstjänster. Med över ett decenniums erfarenhet och en mängd nöjda kunder kan du känna dig säker i att ditt tak är i goda händer när du väljer att anlita oss på KA Taktvätt.

Varför bör man behandla taket?

Varför är takrengöring och behandling viktigt? Förutom att det inte ser så bra ut när det är påväxt på taket, så sliter mossa och alger på takpannorna. Med tiden orsakar mossan frostsprickor på takpannorna, vilket i sin tur kan leda till kostsamma skador på taket. Även om taket har klarat sig i flera år utan att tvättas, så ska man inte underskatta påväxten. Man bör se över taket minst var fjärde år, framför allt om det är mycket mossa på taket.

Så går takbehandlingen till

  1. Först förbehandlar vi taket mekaniskt för att få bort mossan.
  2. Därefter behandlar vi taket med algmedel för att få bort resterande påväxt.

Läs mer om vår metod och takrengöring genom att klicka här.

Takbehandling: Ett Nyckelelement för Hållbara Tak

Att ge ditt tak rätt omsorg och uppmärksamhet är avgörande för att säkerställa dess långvariga skydd mot väder och vind. En kostnadsfri besiktning är det första steget för att bedöma takets hälsa och behov.

Utföra en behandling är ett kraftfullt sätt att skydda hela taket mot smuts, alger och andra påverkningar från väder och vind. Smuts och alger kan ansamlas över tid och leda till försämrad estetik och potentiella skador på taket. Genom att regelbundet behandla taket kan du undvika dessa problem och förlänga livslängden på ditt tak i många år framåt.

Kostnadsfri takbesiktning och offert

En kostnadsfri besiktning ger dig möjlighet att identifiera eventuella problemområden och vidta åtgärder innan de blir allvarliga. En takbehandling kan vara särskilt effektiv när det gäller att förhindra tillväxt av alger och andra mikroorganismer. Detta är särskilt relevant om du bor i områden där fukt och skugga skapar en gynnsam miljö för sådana tillväxter.

Förutom att hålla taket rent och snyggt kan en behandling också ge långvarigt skydd mot de elementära påverkningarna från väder och vind. Den skapar en skyddande barriär som hjälper till att förhindra att vatten tränger in i takets struktur och orsakar skador. Detta är särskilt viktigt under vintermånaderna när snö och is kan utgöra ytterligare påfrestningar.

Ingår alltid med KA Taktvätt

  • Takbesiktning
  • Byte av trasiga takpannor (upp till 8 st)
  • Mekanisk förbehandling
  • Takbehandling
  • Rensning av hängrännor
  • Grovstädning
före och efterbild på en taktvätt

Frågor & svar om takbehandling

Vad kostar en takbehandling?

Genomsnittspriset för en takbehandling är 42 kr/kvm efter ROT. Det är viktigt att notera att priserna kan dock variera beroende på mängden påväxt och takets lutning.

Hur lång garanti har ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund. Dessutom har vi en ansvarsförsäkring, så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går taktvätten till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta, för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kontakta oss för takbehandling

Tryck på kostnadsfri offert och fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss inom kort och bokar in en kostnadsfri takinspektion. Du får en offert samma dag och därefter bokar vi in arbetet och utför det inom kort. Sammanfattningsvis så förlänger du livslängden på taket markant och du får snyggast tak i kvarteret som bonus med vår taktvätt & behandling!

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak