Taktvätt Nyköping - KA Taktvätt

Taktvätt Nyköping

Taktvätt & behandling

Vi utför taktvätt i Nyköping kommun. Ett rent och välmående tak är som pricken över i:et på ditt hem. Men det är faktiskt mycket mer än så. Genom att behandla och tvätta ditt tak förlänger du takets livslängd avsevärt.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med att taktvätt i Nyköping

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Nyköping! Det är nämligen så att mossa och påväxt ökar risken för vatten och fuktskador ju längre man väntar med att rengöra det. Mossan leder till ansamling av vatten, vilket ökar risken för vattenintrång under takpannorna. Dessutom kan mossan under vintertid, när temperaturen sjunker under noll grader, resultera i frostsprickor.

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Nyköping

Tillväxten av påväxt och mossa har djupa rötter som behöver behandlas från roten för effektiv avdödning. Vi använder ett beprövat och miljövänligt medel som är skonsamt för både ditt tak och miljön.

Vi specialiserar oss på alla typer av tak och genomför alltid en noggrann bedömning av takets skick innan vi påbörjar rengöring och behandling.

Taktvätt i Nyköping istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Som ägare till ett hus får man ofta höra att taket är i dåligt skick och att det är nödvändigt att genomföra en total takomläggning, trots att en noggrann takrengöring och ytbehandling oftast är tillräckligt. Innan vi påbörjar något projekt utför vi alltid en inspektion av taket för att bedöma dess aktuella skick, innan vi går vidare med taktvätt och eventuella behandlingar..

Skonsam taktvätt i Nyköping

Du har troligtvis observerat att vissa företag inom taktvätt använder högtryckstvätt, en metod som avlägsnar ytskiktet på takpannorna. Det är en praxis vi undviker eftersom det förkortar takets livslängd och tar bort den impregnerade ytbeläggningen på takpannorna, vilket resulterar i snabb återkomst av påväxt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Nyköping och förläng takets livslängd.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Det medel vi använder har en laddning som är motsatt den hos påväxten, vilket hindrar dess näringstillförsel. När medlet fäster sig på cellväggarna hos påväxten, ändrar den ”felaktigt” polaritet och avlider. Därefter sköljs medlet bort av regn och vind utan att påverka miljön.

Processen

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar. Efter att vi är klara med takbehandlingen kan man säga att påväxten är ”död” och vi kan låta vädret göra sitt jobb. Mossan som vi har behandlat mekaniskt är borta när vi är klara med arbetet, medans resten av påväxten nöts ner sakta men säkert. Alger och lav som är mer ingrodda i takpannorna försvinner efter ca 6-24 månader beroende på hur bra fäste påväxten fått på takpannorna.

Resultatet du får blir ett rent och fint tak. Takets livslängd förlängs markant och behovet av ett takbyte skjuts upp.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Nyköping?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak