Varför ska jag göra en takbehandling istället för att byta tak?

  • Tip

Att välja mellan en takbehandling och att byta ut hela taket är ett viktigt beslut för många husägare. Här är några skäl till varför en takbehandling kan vara det bästa valet för dig:

För mer information om takbehandlingar och tjänster, besök Takvätt i Jönköping, Takvätt i Gävle eller lär dig mer om att rensa hängrännor.

Kostnadseffektivt alternativ

En takbehandling är betydligt billigare än att byta hela taket. Takbyte kan kosta mellan 1 000 och 1 600 kronor per kvadratmeter, och i vissa fall ännu mer beroende på takets utformning och materialval​. En takbehandling kan dock förlänga livslängden på ditt befintliga tak utan att behöva betala för ett helt nytt tak.

Förläng livslängden på ditt tak

Genom att genomföra en takbehandling kan du förlänga takets livslängd med flera år. Detta innebär att du kan skjuta upp det kostsamma och tidskrävande projektet att byta ut taket. En behandling kan inkludera rengöring, byte av skadade takpannor och applicering av skyddande beläggningar​. 

Förbättra takets utseende

Ett väl underhållet tak ser inte bara bättre ut, det kan också öka värdet på din fastighet. Takbehandlingar kan ge ditt tak ett nytt och fräscht utseende. Detta är särskilt viktigt om du planerar att sälja ditt hus inom de närmaste åren​.

Miljövänligt val

Att behandla ditt befintliga tak istället för att byta ut det helt är ett mer miljövänligt alternativ. Genom att förlänga livslängden på ditt nuvarande tak minskar du mängden byggavfall och behovet av nya material, vilket är bättre för miljön.

Undvik omfattande byggarbeten

Ett takbyte innebär omfattande byggarbeten som kan vara störande och tidskrävande. Det kräver ofta bygglov, ställningar och kan ta flera veckor att slutföra. En takbehandling, däremot, är snabbare och enklare att genomföra, vilket minskar störningar i din vardag​. 

 

rent tak i västerås med taktvätt

När ska du överväga ett takbyte?

Trots fördelarna med en takbehandling finns det tillfällen då ett takbyte är nödvändigt. Om ditt tak släpper igenom fukt, om det finns röta eller mögel på undertaket, eller om taket har uppnått sin uppskattade livslängd, är det dags för ett komplett takbyte​. 

Sammanfattning

Takbehandling kan vara en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning för att förlänga livslängden på ditt tak och förbättra dess utseende. Det är ett snabbare och mindre störande alternativ jämfört med att byta hela taket. Men om ditt tak har allvarliga skador eller har nått slutet av sin livslängd, är ett takbyte nödvändigt för att säkerställa att ditt hem förblir skyddat mot väder och vind.

Om du funderar på att genomföra en takbehandling eller om du behöver rådgivning om ditt taks skick, tveka inte att kontakta KA Taktvätt. Vårt team av professionella takvårdsspecialister kan hjälpa dig att bedöma vad ditt tak behöver och ge dig en kostnadsfri offert för de tjänster som är aktuella för just ditt tak. Kontakta oss för mer information och för att boka en konsultation.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak