Taktvätt pris - KA Taktvätt

Taktvätt pris

Taktvätt & behandling

Priset för en taktvätt varierar beroende på flera viktiga faktorer. Utgående från genomsnittspriset på 42kr/kvm för att tvätta och behandla ett tak, landar kostnaden för att behandla ett normalstort villatak vanligtvis på cirka 8000kr efter ROT.

Taktvätt pris från 35kr/kvm

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Du har säkert lagt märke till att vissa företag använder högtryckstvätt. Denna metod tar bort ytskiktet på pannorna, vilket är något vi aktivt undviker. Den förkortar takets livslängd och avlägsnar den impregnerade ytbeläggningen på takpannorna, vilket resulterar i snabb återväxt av påväxt.

Mål

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut.

Taktvätt pris

Priset för en taktvätt varierar beroende på flera viktiga faktorer. En av de mest avgörande är takets lutning. Mängden påväxt på taket är en annan viktig faktor. Slutligen påverkar takytans storlek kostnaden för taktvätten. I genomsnitt kostar en taktvätt för ett normalstort villatak 8000kr efter ROT eller 42kr/kvm.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder har motsatt laddning till påväxten och hindrar näringstillförseln. När de fäster sig på påväxtens cellväggar, får påväxten ”inkorrekt” polaritet och dör.

Processen

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar. Efter att vi är klara med takbehandlingen är påväxten ”död”, och vi kan låta vädret göra sitt jobb. Mossan som vi har behandlat mekaniskt är borta när vi är klara med arbetet, medan resten av påväxten nöts ner sakta men säkert. Dessutom försvinner alger och lav, som är mer ingrodda i takpannorna, efter ca 6-24 månader, beroende på hur bra fäste påväxten fått på takpannorna.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Först genomförs den mekaniska förbehandlingen. Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap anpassat för takpannorna, vilket är skonsamt för taket.

Efter detta steg, byter vi ut trasiga takpannor.

Vi rensar hängrännor för att säkerställa takets välmående.

Därefter påbörjas själva takbehandlingen. Det innebär en noggrann algbehandling & impregnering med lågtrycksspruta.

Avslutningsvis, när takbehandlingen är klar, återstår ett välmående tak. Vi ser till att all mossa och skräp som hamnat på marken städas upp.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak