Taktvätt Vetlanda

Taktvätt & takbehandling

Med KA Taktvätt kan du vara säker på att ditt tak är i trygga händer. Vi har över tio års gedigen erfarenhet som garanterar professionell och pålitlig takvård.

Minska möjligheten till fuktskador

Taktvätt i Vetlanda istället för takomläggning

Vi på KA Takvätt erbjuder professionell taktvätt i Vetlanda! Mossa ökar risken för vatten- och fuktskador ju längre tid som går utan rengöring. Mossan skapar vattenansamling och ökar därmed risken för att vatten tränger in under takpannorna. Dessutom kan mossan medverka till frostsprickor under vintern när temperaturen sjunker under noll. Denna påväxt kan därigenom accelerera försämringen av takets livslängd.

Eliminera påväxten från rötterna med taktvätt i Vetlanda

Påväxten och mossans rötter penetrerar snabbt ner och kräver en behandling som dödar dem från roten. Vi tillämpar en beprövad och miljövänlig metod som främjar både ditt tak och naturen.

Oavsett typ av tak utför vi alltid en grundlig inspektion för att bedöma takets skick innan vi inleder rengöring och behandling. Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri takinspektion!

Vårda taket & undvik skador

Ditt tak är i trygga händer

Det är vanligt att husägare får rådet att byta hela taket, även om en noggrann takrengöring och ytbearbetning oftast är tillräcklig. Innan vi startar projektet genomför vi alltid en noggrann besiktning av taket för att bedöma dess skick innan taktvätten påbörjas.

Skonsam taktvätt och behandling i Vetlanda

Säkerligen har du märkt och hört att vissa takrengöringsföretag använder högtryckstvätt, vilket avlägsnar ytskiktet på takpannorna. Det är något vi medvetet avstår från, då det förkortar takets livslängd och tar bort den impregnerade ytbeläggningen på takpannorna, vilket resulterar i snabb återkomst av påväxt. För att förlänga takets livslängd rekommenderar vi att du avstår från denna metod och istället väljer en korrekt behandlingsmetod.

Vi använder oss aldrig av högtryckstvätt

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka takrengöring i Vetlanda och förläng takets livslängd. Vi vårdar ditt tak!

4 års garanti

Så fungerar medlet vi använder

Vårt medel har en motsatt laddning jämfört med påväxten, vilket stör dess näringsupptag. När det binder till cellväggarna får påväxten en ”felaktig” polaritet och avlider. Efter detta överlåter vi resten åt naturens krafter. Vi står bakom vårt arbete med en 4-årig garanti.

Så går processen till

Vi garanterar att vår behandling eliminerar påväxten från roten. Efter avslutad takbehandling är påväxten ”död”, och vi låter sedan vädret ta över. Mossan, som behandlas mekaniskt, är helt borta när vi är klara, medan övrig påväxt nöts bort successivt. Alger och lav, som är mer djupt förankrade i takpannorna, försvinner inom 6-24 månader.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Vetlanda?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering. Vi avslutar med att städa upp efter oss.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak