Taktvätt Västerås

Taktvätt & takbehandling i Västerås kommun

Vi på KA Taktvätt erbjuder professionell taktvätt i Västerås till privatpersoner och företag. Med över 10 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder kan du vara säker på att ditt tak är i trygga händer. Kontakta oss för en kostnadsfri takbesiktning och offert.

Är takrengöring viktigt?

Bli av med påväxten på taket

Vi på KA Taktvätt har lång erfarenhet inom taktvätt och behandlingar. Vi tar bort mossa, alger lav på ett skonsamt sätt utan användning av högtryckstvätt. Detta resulterar i ett hälsosamt tak med dubbelt så lång livslängd.

Vår metod för taktvätt i Västerås

Vår skonsamma metod för taktvätt i Västerås har blivit det självklara valet för invånarna. Först förbehandlar vi taket mekaniskt för att bli av med mossan. Därefter applicerar vi vårt särskilda medel med lågtrycksspruta för att bli av med alger och lav. Beroende på påväxtens fäste på takpannorna, så tar det mellan 6-24 månader för lav och alger att försvinna. Mossan försvinner dock direkt efter förbehandlingen.

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder har motsatt laddning till påväxten. Detta medför att påväxten torkar ut och löses upp från takpannorna och sen låter vi väder och vind sköta resten. Varje gång det regnar så sköljs påväxten bort lite i taget. Sammanfattningsvis så tar medlet bort all påväxt på ett skonsamt sätt som inte skadar takpannorna.

När det kommer till taket på fastigheten så ska man tänka långsiktigt och använda en metod som förlänger livslängden på taket. Detta gör man för att undvika fuktskador på taket som högtrycksspolning kan medföra.

Använder ni högtryckstvätt?

Vi undviker användning av högtryckstvätt då det förkortar livslängden på taket och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning vilket gör att påväxten kommer tillbaka snabbt. Det finns även en stor risk för fuktskador om vattnet hamnar under takpannorna och inte torkar ut snabbt nog.

Ingår när du bokar taktvätt i Västerås:

  • Mekanisk förbehandling
  • Byte av trasiga takpannor (upp till 8 st)
  • Rensning av hängrännor
  • Takbehandling
  • Grovstädning

Pris och garanti

Takvård i Västerås

Vi lämnar 4 års garanti på arbetet. Efter 4 år kontaktar vi våra kunder igen för att erbjuda en kompletterande behandling i förebyggande syfte. Sammanfattningsvis är en taktvätt och behandling i Västerås ett ekonomiskt och hållbart val. Kontakta oss för en kostnadsfri takbesiktning och offert!

Vad kostar det att tvätta taket i Västerås?

Priset för en taktvätt och behandling i Västerås brukar hamna runt 42kr/kvm efter ROT, vilket blir ungefär 8000kr efter ROT för ett normalstort villatak. Priset varier dock beroende på takets lutning, mängden påväxt och totala takytan.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt i Västerås

Vilka typer av tak kan ni behandla?

Vi kan behandla alla typer av tak.

Är taktvätt bra?

Tvättar man taket utan högtryckstvätt så skjuts takbytet upp. Det är därmed ett ekonomiskt klokt beslut att regelbundet tvätta och behandla taket.

Hur lång tid tar en taktvätt?

En taktvätt och takbehandling blir oftast klart samma dag, förutsatt att vädret tillåter. Arbetet går däremot snabbare om takets lutning är mindre än 32 grader.

Hur mycket kostar det att tvätta taket?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak