Taktvätt Värmdö

Taktvätt & behandling i Värmdö

Har du mossa, lav och alger på taket? Då är det nog dags att tvätta taket! Vi erbjuder vår professionella taktvättstjänst till privatpersoner och företag i Värmdö.

Vår taktvätt görs utan högtryckstvätt

Skonsam och miljövänlig taktvätt i Värmdö

Vi på KA Taktvätt erbjuder bostadsrättsföreningar och villaägare vår professionella taktvätt i Värmdö. Med vår skonsamma metod kan du vara säker på att du får ett rent och snyggt tak, utan att riskera någon fuktskada. Vi använder oss inte av högtryckstvätt för rengöring av taket.

Metod

Metoden vi använder involverar en mekanisk förbehandling där vi tar bort mossan med ett särskilt redskap som är anpassad efter takpannorna. Därefter behandlar vi taket med lågtrycksspruta för att få bort resterande påväxt som alger och lav.

Vad kostar det att tvätta taket?

Det kostar i genomsnitt 42kr/kvm efter ROT. Priset varierar dock beroende på takets lutning, mängden påväxt och totala takytan. Kontakta oss för en kostnadsfri offert för att veta exakt pris för just ditt tak!

Ingår när du bokar taktvätt i Värmdö:

  • Mekanisk förbehandling
  • Byte av trasiga takpannor (upp till 8 st)
  • Rensning av hängrännor
  • Takbehandling
  • Grovstädning

Borttagning av mossa, lav och alger

Hur fungerar medlet?

Förutom att påväxten på taket inte är estetiskt tillfredställande, så utgör det även en risk för fuktskador. På grund av att mossan försämrar takavrinningen så samlas regnvatten och fukt, vilket sliter på takpannorna.

Miljövänligt medel

Medlet vi använder är miljövänligt och biologiskt nedbrytbart. Det har motsatt laddning till påväxten, vilket gör att mossa, lav och alger torkar ut och löses upp. Därefter låter vi väder och vind sköta resten. Det tar upp till 6-24 månader för all påväxt att försvinna beroende på hur ingrodd påväxten är.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt i Värmdö?

Vi lämnar 4 års garanti på arbetet. Efter 4 år kontaktar vi våra kunder igen för att erbjuda en kompletterande behandling i förebyggande syfte.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt i Värmdö

Hur lång tid tar en taktvätt?

Det tar i genomsnitt en heldag för två taktvättare att tvätta och behandla ett normalstort villatak. Det går däremot snabbare om takets lutning är under 32 grader.

Vad kostar det att göra rent taket?

Kostnaden för en taktvätt i Värmdö varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

 

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak