Taktvätt Vaggeryd

Taktvätt & takbehandling

Vi tillhandahåller kostnadseffektiv takrengöring med konkurrenskraftiga priser. Med över tio års erfarenhet garanterar vi professionell och pålitlig takvård.

Undvik fuktskador

Taktvätt i Vaggeryd istället för takomläggning

Vi på KA Takvätt erbjuder professionell taktvätt i Vaggeryd! Ackumulering av alger och vegetation ökar möjligheten till vatten- och fuktskador desto längre tid som går utan rengöring. Vegetationen leder till vattenansamling och därmed ökar risken för att vatten tränger in under takpannorna. Dessutom kan vegetationen bidra till frostsprickor under vintern när temperaturen sjunker under noll. Denna påväxt kan därigenom påskynda försämringen av takets livslängd.

Eliminera påväxten från rötterna med taktvätt i Vaggeryd

Påväxten och rötterna från mossa tränger snabbt ner och kräver en behandling som utrotar dem från grunden. Vi använder en beprövad och miljövänlig metod som främjar både ditt tak och naturen.

Oavsett typ av tak genomför vi alltid en noggrann inspektion för att bedöma takets skick innan vi påbörjar rengöring och behandling. Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri takinspektion!

Vårda taket & förläng dess livslängd

Ditt tak är i trygga händer med oss på KA Taktvätt

Det är inte ovanligt att husägare får höra att hela taket måste bytas ut, trots att en noggrann takrengöring och ytbearbetning oftast är tillräckligt. Innan vi påbörjar projektet genomför vi alltid en grundlig besiktning av taket för att bedöma dess skick innan taktvätten påbörjas.

Skonsam taktvätt och behandling i Vaggeryd

Möjligen har du noterat och hört att vissa takrengöringsföretag tillämpar högtryckstvätt, vilket tar bort ytskiktet på takpannorna. Det är något vi med avsikt undviker eftersom det förkortar takets livslängd och avlägsnar den impregnerade ytbeläggningen på takpannorna, vilket leder till snabb återkomst av påväxt. För att maximera takets livslängd rekommenderar vi att du avstår från denna metod och istället väljer rätt behandlingsmetod.

Vi använder oss aldrig av högtryckstvätt

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka takrengöring i Vaggeryd och förläng takets livslängd. Vi vårdar ditt tak!

4 års garanti

Så fungerar medlet vi använder

Vårt medel har en motsatt laddning jämfört med påväxten, vilket stör dess näringsupptag. När det binder till cellväggarna får påväxten en ”felaktig” polaritet och avlider. Efter detta överlåter vi resten åt naturens krafter. Vi står bakom vårt arbete med en 4-årig garanti.

Så går processen till

Vi försäkrar att vår behandling utrotar påväxten från roten. Efter avslutad takbehandling är påväxten ”död”, och vi överlämnar sedan resten åt vädret. Mossan, som behandlas mekaniskt, är fullständigt borta när vi är klara, medan övrig påväxt nöts bort successivt. Alger och lav, som är mer djupt förankrade i takpannorna, försvinner inom 6-24 månader.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Vaggeryd?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering. Vi avslutar med att städa upp efter oss.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak