Taktvätt Surahammar

Taktvätt & behandling

Vår taktvätt & behandling förlänger livslängden på ditt tak. Vi lämnar alltid 4 års garanti på arbetet. Vi har över 1o års erfarenhet inom branschen.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med taktvätt i Surahammar

Vi på KA takvätt erbjuder professionell taktvätt i Surahammar! Faktum är att väntan med att rengöra taket ökar risken för vatten- och fuktskador på grund av mossa och påväxt. Mossan skapar förutsättningar för vattenansamling, vilket ökar risken för att vattnet tränger under takpannorna. Det orsakar även frostsprickor på takpannorna när det blir minusgrader. Vårda taket i tid för att undvika kostsamma skador!

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Surahammar

Påväxten och mossan har rötter som tränger ner snabbt och behöver behandlas så att det dör från roten. Det gör vi med ett välbeprövat och grönt medel som är bra både för ditt tak och för miljön.

Vi jobbar med alla sorters tak och gör alltid en grundlig genomgång av takets skick innan vi påbörjar taktvätten och behandlingen. Kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning!

Taktvätt i Surahammar istället för kostsamt takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är inte ovanligt att husägare blir informerade om att de måste byta hela taket, trots att en noggrann takrengöring och ytbehandling ofta är tillräckligt. Vi följer alltid en process där vi inspekterar takets skick noggrant innan vi påbörjar takrengöringsprojektet. När besiktningen är klar och allt ser bra ut, så mäter vi taket. Därefter får du en offert samma dag!

Skonsam och miljövänlig taktvätt i Surahammar

Du har säkert sett och hört att vissa taktvättsföretag använder sig av högtryckstvätt, vilket tar bort ytskiktet på pannorna, vilket är något vi undviker. Det förkortar livslängden på taket och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning vilket gör att påväxten kommer tillbaka snabbt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Surahammar och förläng takets livslängd. Vi vårdar ditt tak.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Vårt använda medel har en motsatt laddning jämfört med påväxten, vilket hindrar dess förmåga att ta upp näring. När medlet binder till påväxtens cellväggar, ändrar det påväxtens polaritet och leder till dess avdödande. Därefter avlägsnas medlet av regn och vind, och det påverkar inte miljön negativt. Detta resulterar i ett påväxt-fritt tak! Denna metod är mest populär inom taktvätt då det är en skonsam metod som förlänger takets livslängd. Vi lämnar 4 års garanti med gott samvete då vi är säkra på arbetet och dess effektivitet.

Processen

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar.

När vi avslutat takbehandlingen kan vi säga att påväxten är ”död”, och vi överlämnar resten till vädret. Mossan som vi behandlat mekaniskt är helt borta vid projektets slut, medan den övriga påväxten gradvis nöts bort över tid. Alger och lav som djupt fäst sig på takpannorna försvinner inom 6-24 månader, beroende på hur väl de var fastsatta.

Det resulterande taket är rent och prydligt. Dess livslängd förlängs betydligt, och behovet av en takomläggning skjuts på framtiden.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Surahammar?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak