Taktvätt Södertälje

Taktvätt och behandling i Södertälje

På KA Taktvätt i Södertälje är vi ett team med lång erfarenhet. Vi erbjuder vår professionella taktvättstjänst till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.

Varför bör man tvätta taket?

Bli av med mossa, lav och alger på taket

Mossa, lav och alger sliter på takpannorna och förkortar takets livslängd. Med vår taktvätt och behandling kan du fördubbla takets förväntade livslängd. Vi tvättar taket med vår skonsamma metod utan användning av högtryckstvätt.

Vår metod för taktvätt i Södertälje

Först förbehandlar vi taket mekaniskt för att få bort mossan. Därefter applicerar vi vårt särskilda medel med lågtrycksspruta som löser upp resterande påväxt och bildar en skyddande impregnering på taket. Mossan försvinner direkt, medan resterande påväxt försvinner sakta men säkert med väder och vind. Det tar upp till 6-24 månader för lav och alger att försvinna.

Hur fungerar medlet?

Påväxten har rötter i takpannorna. Medlet har motsatt laddning till påväxten, vilket gör att påväxten torkar ut och löses upp. Därefter låter man väder och vind sköta resten av arbetet. Påväxten sköljs bort lite i taget varje gång det regnar.

Använder ni er av högtryckstvätt?

Detta är något vi aktivt undviker, på grund av att det tar bort ytskiktet på takpannorna och därmed förkortar takets livslängd. Det finns även en stor risk för fuktskador om taket tränger in under takpannorna och inte torkar ut snabbt nog.

 

Vad kostar det att tvätta taket?

Pris och garanti

Det kostar i genomsnitt 42kr/kvm efter ROT att tvätta och behandla taket. För ett normalstort villatak brukar det hamna runt 8000kr efter ROT. Priset varierar dock beroende på takets lutning, mängden påväxt och totala takytan.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt i Södertälje?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför 4 års garanti och en ansvarsförsäkring, så att du som kund kan känna dig trygg.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt i Södertälje

Hur lång tid tar det att tvätta taket?

Det tar oftast en heldag för 2 taktvättare att tvätta ett normalstort villatak. Det går däremot snabbare om takets lutning är mindre än 32 grader.

Vad kostar taktvätt?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak