Taktvätt Sävsjö

Taktvätt & takbehandling

Med KA Taktvätt kan du vara trygg med att ditt tak är i säkra händer. Vi besitter mer än tio års solid erfarenhet, vilket säkerställer pålitlig och professionell takvård.

Minska möjligheten till fuktskador

Taktvätt i Sävsjö istället för takbyte

Vi på KA Takvätt erbjuder professionell taktvätt i Sävsjö! Uppsamling av alger och växtlighet ökar risken för vatten- och fuktskador ju längre tid som passerar utan rengöring. Växtligheten skapar vattenansamling och därmed ökar risken för vattenintrång under takpannorna. Dessutom kan växtligheten bidra till frostsprickor under vintern när temperaturen sjunker under noll. Denna tillväxt kan därigenom accelerera försämringen av takets livslängd.

Bli av med påväxten med taktvätt i Sävsjö

Påväxten och mossans rötter tränger snabbt ner och kräver en behandling som fullständigt utrotar dem från grunden. Vi använder en beprövad och miljövänlig metod som främjar både ditt tak och naturen.

Oavsett vilken typ av tak det gäller genomför vi alltid en grundlig inspektion för att bedöma takets skick innan vi påbörjar rengöring och behandling. Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri takinspektion!

Vårda taket för att undvika skador på taket

Vi förlänger takets livslängd

Det är inte ovanligt att fastighetsägare får rådet att byta ut hela taket, även om en noggrann takrengöring och ytbearbetning oftast är tillräcklig. Innan vi startar projektet genomför vi alltid en ingående besiktning av taket för att utvärdera dess skick innan taktvätten inleds.

Skonsam taktvätt och behandling i Sävsjö

Möjligen har du noterat och hört att vissa företag som specialiserar sig på takrengöring använder högtryckstvätt, vilket avlägsnar det övre skiktet på takpannorna. Det är något vi med avsikt avstår från eftersom det förkortar takets livslängd och tar bort den impregnerade ytbeläggningen på takpannorna, vilket leder till snabb återkomst av påväxt. För att öka takets livslängd rekommenderar vi att du avstår från denna metod och istället väljer rätt behandlingsmetod.

Vi använder oss aldrig av högtryckstvätt

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka takrengöring i Sävsjö och förläng takets livslängd. Vi vårdar ditt tak!

4 års garanti

Så fungerar medlet vi använder

Vårt medel har en motsatt laddning jämfört med påväxten, vilket stör dess näringsupptag. När det binder till cellväggarna får påväxten en ”felaktig” polaritet och dör. Därefter lämnar vi resten åt naturens krafter. Vi står bakom vårt arbete med en 4-årig garanti.

Så går processen till

Vi garanterar att vår behandling eliminerar påväxten från roten. Efter avslutad takbehandling är påväxten ”död”, och vi låter sedan vädret ta över. Mossan, som behandlas mekaniskt, är helt borta när vi är klara, medan övrig påväxt nöts bort successivt. Alger och lav, som är mer djupt förankrade i takpannorna, försvinner inom 6-24 månader.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Sävsjö?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering. Vi avslutar med att städa upp efter oss.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak