Taktvätt Oxelösund

Taktvätt & behandling

Ett tak i gott skick är inte bara en kärnkomponent i ditt hem, det är också avgörande för dess helhet. Genom att underhålla och rengöra taket kan du betydligt öka dess livslängd.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med att taktvätt i Oxelösund

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Oxelösunds kommun! Faktum är att mossa och påväxt på taket ökar risken för vatten- och fuktskador allteftersom tiden går. Mossan kan leda till vattenansamling, ökande risken att fukt tränger under takpannorna. Dessutom kan mossan i vinterkylan vid minusgrader orsaka frostsprickor.

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Oxelösunds kommun

Den vegetationen och mossan har snabbt nedträngande rötter och kräver en behandling som eliminerar dem från grunden. För detta ändamål använder vi ett etablerat och miljövänligt medel som är skonsamt både för ditt tak och för naturen.

Oavsett taktyp genomför vi noggranna inspektioner av takets tillstånd innan vi påbörjar rengöringen och behandlingen.

Taktvätt i Oxelösund istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är inte ovanligt att husägare blir informerade om att taket är i behov av en fullständig utbyte, när det faktiskt oftast räcker med en noggrann takrengöring och ytbearbetning. Före vi påbörjar projektet genomför vi alltid en inspektion av taket för att bedöma dess skick.

Skonsam taktvätt i Oxelösund

Du har förmodligen märkt och hört att en del takrengöringsföretag använder högtryckstvätt, vilket kan avlägsna ytan på takpannorna. Detta är något vi aktivt undviker, eftersom det kan förkorta takets livslängd och ta bort den skyddande ytbeläggningen på pannorna, vilket resulterar i snabb återkomst av påväxten.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Oxelösund och förläng takets livslängd.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Vårt medel har en motsatt laddning jämfört med påväxten och hindrar dess näringsupptag. När det binds till cellväggarna hos påväxten, ändrar den dess polaritet på ett sådant sätt att påväxten inte överlever. Därefter sköljs medlet bort av regn och vind utan att ha någon påverkan på miljön!

Processen

Vi garanterar att vår behandling dödar påväxten ända från dess rötter. Efter avslutad takbehandling kan vi säga att påväxten är ”död” och vi överlämnar resten till vädrets krafter. Mossan, som vi har mekaniskt behandlat, är helt borta när vi är klara med arbetet, medan resten av påväxten gradvis försvinner. Alger och lavar, som är mer fastväxta i takpannorna, försvinner vanligtvis inom 6-24 månader beroende på hur väl de har fäst på takpannorna.

Resultatet blir ett rent och prydligt tak. Takets livslängd förlängs betydligt, och behovet av att byta ut taket skjuts upp.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Oxelösund?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak