Taktvätt Ovanåker

Taktvätt & behandling

Vår taktvätt & behandling förlänger livslängden på ditt tak. Vi lämnar alltid 4 års garanti på arbetet. Vi har över 1o års erfarenhet inom branschen.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med taktvätt i Ovanåker

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Ovanåker! Faktum är att risken för vatten- och fuktskador ökar när man dröjer med att rengöra moss- och påväxttäckta tak. Mossan skapar en vattenansamling, vilket ökar risken för att vatten tränger in under takpannorna. Vidare kan mossan även orsaka frostsprickor under vintern när temperaturen sjunker under noll. Vårda taket i tid för att undvika kostsamma skador!

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Ovanåker

Mossan och påväxten har snabbt växande rötter som måste utrotas från grunden. Vi utför detta med en beprövad och miljövänlig behandling som är skonsam både för ditt tak och miljön.

Vi är erfarna med alla typer av tak och genomför alltid en noggrann inspektion av takets skick innan vi påbörjar taktvätt och behandling. Kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning!

Taktvätt i Ovanåker istället för takomläggning

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är vanligt att husägare informeras om att ett fullständigt takbyte är nödvändigt när det i själva verket ofta kan lösas med noggrann takrengöring och ytbearbetning. Innan vi påbörjar vårt projekt genomför vi alltid en noggrann inspektion av takets skick och bedömer dess behov. När besiktningen är klar och allt ser bra ut, så mäter vi taket. Därefter får du en offert samma dag!

Skonsam taktvätt i Ovanåker

Du har möjligen noterat och hört att en del företag som utför takrengöring använder högtryckstvätt, vilket avlägsnar takpannornas ytskikt. Detta är en metod vi aktivt undviker eftersom den förkortar takets livslängd och tar bort takpannornas skyddande ytbeläggning, vilket resulterar i en snabb återväxt av påväxt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Ovanåker och förläng takets livslängd. Vi vårdar ditt tak.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder har motsatt laddning till påväxten och hindrar näringstillförseln. När de fäster sig på påväxtens cellväggar, får påväxten ”inkorrekt” polaritet och dör. Så det som händer sen är att medlet sköljs bort av regn och vind utan att påverka miljön! Detta resulterar i ett påväxt-fritt tak! Denna metod är mest populär inom taktvätt då det är en skonsam metod som förlänger takets livslängd. Vi lämnar 4 års garanti med gott samvete då vi är säkra på arbetet och dess effektivitet.

Processen

Vi garanterar att vi dödar påväxten från dess rötter med vår behandling. Efter avslutad takbehandling kan vi konstatera att påväxten är ”neutraliserad,” och därefter överlämnar vi resten till naturens krafter. Mossan, som vi har behandlat mekaniskt, är helt avlägsnad när arbetet är klart, medan övrig påväxt gradvis nöts bort med tiden. Alger och lavar, som är djupare förankrade i takpannorna, försvinner vanligtvis inom en tidsram på 6-24 månader, beroende på hur väl de har fäst på takpannorna. Vi kontaktar dig igen efter 4 år för att erbjuda en kompletterande behandling.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning och offert!

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Ovanåker?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak