Taktvätt Ockelbo

Takrengöring & takbehandling

Taktvätt & behandling förlänger livslängden på ditt tak. Vi lämnar alltid 4 års garanti på arbetet. Vi har över 1o års erfarenhet inom branschen.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med taktvätt i Ockelbo

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Ockelbo kommun! Faktum är att mossan och påväxten ökar risken för vatten- och fuktskador när man skjuter upp rengöringen. Mossan skapar en vattenansamling och därmed ökar risken för att vattnet tränger in under takpannorna. Det orsakar även frostsprickor på takpannorna när det blir minusgrader. Vårda taket i tid för att undvika kostsamma skador!

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Ockelbo

Påväxten och mossan utvecklar snabbt nedträngande rötter och kräver en behandling som tar död på dem från grunden. Vi använder ett beprövat och miljövänligt medel som är skonsamt både för ditt tak och för miljön.

Våra tjänster omfattar alla typer av tak, och innan vi påbörjar takrengöringen och behandlingen genomför vi alltid en noggrann inspektion av takets skick. Kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning!

Taktvätt i Ockelbo istället för takomläggning

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är inte ovanligt för husägare att höra att taket är i fara och att ett fullständigt takbyte är nödvändigt, när det i själva verket ofta kan åtgärdas med en noggrann takrengöring och behandling. Innan vi påbörjar vårt projekt, genomför vi alltid en noggrann besiktning av taket för att bedöma dess skick. När besiktningen är klar och allt ser bra ut, så mäter vi taket. Därefter får du en offert samma dag!

Skonsam taktvätt i Ockelbo kommun

Det är troligt att du har observerat och hört att en del takrengöringsföretag använder högtryckstvätt, en metod som avlägsnar det yttre skiktet på takpannorna. Detta är något vi aktivt undviker, eftersom det förkortar takets livslängd och tar bort den impregnerade ytbeläggningen på takpannorna, vilket resulterar i snabb återkomst av påväxten.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Ockelbo och förläng takets livslängd. Vi vårdar ditt tak.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Det medel vi använder har en motstående laddning jämfört med påväxten och blockerar dess försörjning av näring. När det binds till cellväggarna hos påväxten, förändrar det dess polaritet på ett sådant sätt att påväxten inte överlever. Efter detta sköljs medlet bort av regn och vind utan någon påverkan på miljön! Detta resulterar i ett påväxt-fritt tak! Denna metod är mest populär inom taktvätt då det är en skonsam metod som förlänger takets livslängd. Vi lämnar 4 års garanti med gott samvete då vi är säkra på arbetet och dess effektivitet.

Processen

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar.

När vi avslutat takbehandlingen kan vi konstatera att påväxten är ”eliminerad,” och därefter överlämnar vi det åt vädrets krafter. Mossan, som vi har behandlat mekaniskt, är helt borta när vi är klara med arbetet, medan resten av påväxten gradvis bryts ner. Alger och lavar, som är mer inrotade i takpannorna, försvinner vanligtvis inom 6-24 månader beroende på hur väl de har fäst vid takpannorna. Vi kontaktar dig igen efter 4 år för att erbjuda en kompletterande behandling.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning och offert!

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Ockelbo kommun?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak