Taktvätt Nynäshamn

Taktvätt och takbehandling i Nynäshamn

Vi på KA Taktvätt erbjuder professionell taktvätt i Nynäshamn till privatpersoner och företag. Med över 10 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder kan du vara säker på att ditt tak är i trygga händer!

Bli av med lav, alger och mossa på taket

Varför är takrengöring viktigt?

Mossa, lav och alger förkortar takets livslängd genom att slita på takpannorna. Visste du att du kan fördubbla takets förväntade livslängd genom att tvätta och behandla ditt tak? Med vår taktvätt i Nynäshamn får du ett snyggt tak som är skyddad och impregnerad mot framtida påväxt.

Så tvättar vi taket

Först förbehandlar vi taket för att få bort mossan med ett särskilt redskap som är anpassad efter takpannorna. Därefter applicerar vi algmedel som löser upp resterande påväxt. Sen är det bara att låda medlet göra sitt jobb. Mossan försvinner direkt, medan alger och lav försvinner lite i taget varje gång det regnar.

Använder ni er av högtryckstvätt?

Detta är något vi undviker, på grund av att det tar bort ytskiktet på takpannorna och förkortar takets livslängd. Det finns även en stor risk för fuktskador på underlagspappet om det hamnar under takpannorna och inte torkar ut snabbt nog. Sammanfattningsvis är det ett klokt beslut att undvika högtrycksspolning av taket.

Vad kostar det att tvätta taket?

Pris och garanti

Priset för taktvätt och behandling brukar hamna runt 8000kr efter ROT för ett normalstort villatak. Genomsnittspriset är 42kr/kvm efter ROT.

Ingår när du bokar taktvätt i Nynäshamn:

  • Mekanisk förbehandling
  • Byte av trasiga takpannor (upp till 8 st)
  • Rensning av hängrännor
  • Takbehandling
  • Grovstädning

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt i Nynäshamn?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti på vårt arbete och en ansvarsförsäkring, så att du som kund kan känna dig trygg. Efter 4 år kontaktar vi dig igen för att erbjuda en kompletterande behandling i förebyggande syfte.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt i Nynäshamn

Hur lång tid tar det att tvätta taket?

Det tar oftast en heldag att tvätta ett normalstort villatak. Det går däremot snabbare om takets lutning är under 32 grader.

Vad kostar taktvätt?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak