Taktvätt Nykvarn

Taktvätt och behandling i Nykvarn

På KA Taktvätt i Nykvarn är vi ett professionellt team med över 10 års erfarenhet inom branschen. Vi erbjuder vår taktvättstjänst till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.

Därför bör du tvätta och behandla ditt tak

Bli kvitt påväxten på taket

Förutom den estetiska aspekten, så finns det flera andra anledningar att tvätta och behandla ditt tak. En av anledningarna är att mossa, lav och alger sliter på takpannorna och förkortar dess livslängd. Det är även mer ekonomiskt långsiktigt att underhålla sitt tak, då man skjuter upp takbytet och ökar takets förväntade livslängd avsevärt.

Vad kostar det att tvätta taket i Nykvarn?

Det kostar i genomsnitt 42kr/kvm efter ROT att tvätta och behandla ett tak. För ett normalstort villatak brukar det hamna runt 8000kr efter ROT. Priset varierar dock beroende på takets lutning, mängden påväxt och totala takytan.

Ingår när du bokar taktvätt i Nykvarn:

  • Mekanisk förbehandling
  • Byte av trasiga takpannor (upp till 8 st)
  • Rensning av hängrännor
  • Takbehandling
  • Grovstädning

Så tvättar vi ditt tak

Vår metod och taktvättmedel

Medlet vi använder är miljövänligt och biologiskt nedbrytbart. På grund av att medlet har motsatt laddning till påväxten, så löser det upp mossa, lav och alger på ett skonsamt sätt.

Vår metod för taktvätt i Nykvarn

Först förbehandlar vi taket för att bli av med mossan. Därefter blåser vi rent taket med blåsmaskin och rensar hängrännorna. Därefter applicerar vi medlet med lågtrycksspruta. Mossan försvinner direkt, medan resterande påväxt så småningom försvinner med väder och vind. Det tar upp till 6-24 månader för lav och alger att försvinna beroende på hur ingrodd påväxten är i takpannorna.

Använder ni er av högtrycksspolning?

Detta är något vi aktivt undviker, då det finns en stor risk för fuktskador om vattnet hamnar under takpannorna och inte torkar ut snabbt nog. Det tar även bort ytskiktet på takpannorna, vilket förkortar takets livslängd.

Hur lång garanti lämnar ni?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti och en ansvarsförsäkring, så att du som kund kan känna dig trygg.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt i Nykvarn

Hur lång tid tar en taktvätt?

Det tar oftast en heldag för 2 taktvättare att tvätta ett normalstort villatak.

Vad kostar taktvätt?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak