Taktvätt Nordanstig

Taktvätt & behandling

Vår taktvätt & behandling förlänger livslängden på ditt tak. Vi lämnar alltid 4 års garanti på arbetet. Vi har över 1o års erfarenhet inom branschen.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med taktvätt i Nordanstig

Vi på KA takvätt erbjuder professionell taktvätt i Nordanstig! Mossa och påväxt ökar risken för vatten och fuktskador ju längre man väntar med att rengöra det. Mossan gör så att vatten samlas och därmed ökar risken för att vattnet hamnar under takpannorna. Det orsakar även frostsprickor på takpannorna när det blir minusgrader. Vårda taket i tid för att undvika kostsamma skador!

Ta död på påväxten från roten med taktvätt i Nordanstig

Påväxten och mossan har rötter som tränger ner snabbt och behöver behandlas så att det dör från roten. Det gör vi med ett välbeprövat och grönt medel som är bra både för ditt tak och för miljön.

Vi jobbar med alla sorters tak och gör alltid en grundlig genomgång av takets skick innan vi påbörjar taktvätten och behandlingen. Kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning!

Taktvätt i Nordanstig istället för takomläggning

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Inte sällan får man som husägare höra att taket är i fara och att man måste byta ut hela taket, när det i själva verket ofta räcker med en grundlig takrengöring och ytbehandling. Innan vi startar projektet besiktar vi alltid taket innan taktvätten och gör en bedömning av takets skick. När besiktningen är klar och allt ser bra ut, så mäter vi taket. Därefter får du en offert samma dag!

Skonsam taktvätt i Nordanstig

Säkerligen har du noterat och hört att en del företag inom takrengöring använder högtryckstvätt, en metod som avlägsnar ytan på takpannorna. Detta är något som vi aktivt undviker eftersom det kan förkorta takets livslängd och ta bort den impregnerade ytbeläggningen på takpannorna, vilket resulterar i snabb återväxt av påväxten och ett sämre skydd mot frostsprickor.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Nordanstig och förläng takets livslängd. Vi vårdar ditt tak.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder har motsatt laddning till påväxten och hindrar näringstillförseln. När de fäster sig på påväxtens cellväggar, får påväxten ”inkorrekt” polaritet och dör. Så det som händer sen är att medlet sköljs bort av regn och vind utan att påverka miljön! Detta resulterar i ett påväxt-fritt tak! Denna metod är mest populär inom taktvätt då det är en skonsam metod som förlänger takets livslängd. Vi lämnar 4 års garanti med gott samvete då vi är säkra på arbetet och dess effektivitet.

Processen

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar. Efter avslutad takbehandling kan vi säga att påväxten är ”eliminerad,” och därefter låter vi väderförhållandena ta över. Mossan, som har behandlats mekaniskt, är borttagen när vi avslutar arbetet, medan övrig påväxt successivt nöts ner. Alger och lavar, som är djupt förankrade i takpannorna, försvinner vanligtvis inom 6-24 månader, beroende på hur starkt de fäste vid takpannorna. Vi kontaktar dig igen efter 4 år för att erbjuda en kompletterande behandling.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri takbesiktning och offert!

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Nordanstigs kommun?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak