Taktvätt Arboga

Takvård och behandling

Med mer än ett decenniums erfarenhet i branschen och en mängd nöjda kunder kan du vara säker på att ditt tak är i kompetenta händer. Vi förlänger takets livslängd!

Undvik fuktskador

Fördelar med taktvätt i Arboga kommun

Vi på KA Takvätt erbjuder professionell taktvätt i Arboga kommun! Ansamlad påväxt ökar sannolikheten för vatten- och fuktskador ju längre man försummar rengöringen. Påväxten leder till vattenansamling och ökar därmed risken för att vatten tränger in under takpannorna. Dessutom kan detta bidra till frostsprickor under vintern när temperaturen sjunker under noll. På så sätt accelererar påväxten försämringen av takets livslängd.

Bli av med påväxten med taktvätt i Arboga

Påväxten och mossans rötter tränger snabbt ner och kräver en behandling för att eliminera dem från roten. Vi använder ett beprövat och miljövänligt medel som gynnar både ditt tak och naturen.

Vi arbetar med olika taktyper och genomför alltid en noggrann inspektion av takets skick innan vi påbörjar taktvätten och behandlingen för att säkerställa takets hälsotillstånd. Ta kontakt med oss idag för en kostnadsfri takinspektion!

Taktvätt istället för takomläggning

När du anlitar oss är ditt tak i trygga händer

Det är inte ovanligt för husägare att bli informerade om att hela taket måste bytas ut, trots att en noggrann takrengöring och ytbehandling ofta är tillräckligt. Innan vi påbörjar projektet genomför vi alltid en grundlig besiktning av taket för att bedöma dess skick innan taktvätten påbörjas.

Miljövänlig & skonsam taktvätt i Arboga

Du har säkert sett och hört att vissa taktvättsföretag använder sig av högtryckstvätt, vilket tar bort ytskiktet på pannorna, vilket är något vi undviker. Detta förkortar takets livslängd och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning, vilket resulterar i snabb återkomst av påväxt. Därför rekommenderar vi att undvika denna metod och istället välja rätt teknik för att förlänga takets hållbarhet.

Vi använder aldrig högtryckstvätt

Högtryckstvätt attraherar kunder genom dess snabba resultat, men när det kommer till takpannor är det viktigt att ha ett mer långsiktigt perspektiv och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Arboga och förläng takets livslängd. Vi vårdar ditt tak!

Garanti

Så fungerar medlet vi använder oss av

Vårt medel har en motsatt laddning jämfört med påväxten och hindrar dess näringstillförsel. När det fäster sig på påväxtens cellväggar, får påväxten en ”inkorrekt” polaritet och avlider. Därefter överlåter vi resten åt naturens krafter! Vi står bakom vårt arbete med en 4-årig garanti.

Processen och tidsåtgång

Vi garanterar att vi eliminerar påväxten från roten efter våra behandlingar. Efter att takbehandlingen är avslutad är påväxten ”död”, och vi låter sedan vädret ta över. Mossan, som behandlats mekaniskt, försvinner helt när arbetet är klart, medan övrig påväxt nöts bort successivt. Alger och lav, som är djupare ingrodda i takpannorna, försvinner inom 6-24 månader.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Arboga?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Mekanisk förbehandling – Först tar vi bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – Därefter ser vi över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – Avslutningsvis utför vi en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering. Vi avslutar med att städa upp efter oss.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak