Taktvätt Sundbyberg - KA Taktvätt

Taktvätt Sundbyberg

Taktvätt & behandling

Ett rent och välmående tak är som pricken över i:et på ditt hem. Men det är faktiskt mycket mer än så. Genom att behandla och tvätta ditt tak förlänger du takets livslängd avsevärt. Vi lämnar 4 års garanti på vår taktvätt & behandling.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med att taktvätt i Sundbyberg

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Sundbyberg! Mossan och påväxten ökar faktiskt risken för vatten- och fuktskador när man dröjer med att rengöra taket. Mossan skapar vattenansamlingar och därmed ökar risken för att vatten tränger in under takpannorna. Dessutom kan mossan även orsaka frostsprickor under vintern när temperaturen sjunker under noll.

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Sundbyberg

Påväxten och mossan utvecklar snabbväxande rötter som måste elimineras från roten. Detta åstadkommer vi med hjälp av ett beprövat och miljövänligt medel som är skonsamt både för ditt tak och för miljön.

Vi har erfarenhet av olika typer av tak och genomför alltid en noggrann inspektion av takets skick innan vi påbörjar taktvätt och behandling.

Taktvätt i Sundbyberg istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är vanligt att husägare blir informerade om att taket är i riskzonen och att det kräver en fullständig takutbyte, när det i själva verket ofta kan åtgärdas genom en noggrann takrengöring och ytbearbetning. Innan vi påbörjar projektet, genomför vi alltid en inspektion av taket för att bedöma dess nuvarande skick.

Skonsam & miljövänlig taktvätt i Sundbyberg

Det är möjligt att du har noterat och hört att en del företag som utför takrengöring använder högtryckstvätt, en metod som avlägsnar takpannornas ytskikt. Detta är något vi medvetet undviker, eftersom det minskar takets livslängd och tar bort takpannornas skyddande ytbeläggning, vilket resulterar i snabb återkomst av påväxten.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Sundbyberg och förläng takets livslängd.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder är faktiskt laddad i motsatt riktning jämfört med påväxten och blockar dess näringstillförsel. När den binder sig till påväxtens cellväggar, ändrar den påväxtens polaritet på ett sådant sätt att den inte längre kan överleva. Därefter spolas medlet bort av regn och vind utan att ha någon negativ påverkan på miljön!

Processen

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar.

Efter att vi har avslutat takbehandlingen kan vi konstatera att påväxten i princip är ”oskadliggjord,” och därefter överlåter vi resten till vädrets krafter. Mossan, som vi har behandlat mekaniskt, försvinner fullständigt när vårt arbete är slutfört, medan övrig påväxt successivt nöts ner över tid. Alger och lavar, som ofta sitter djupare i takpannorna, försvinner normalt inom en tidsram på 6-24 månader, beroende på hur väl de har fäst sig på takpannorna.

Resultatet är ett rent och välskött tak. Takets livslängd förlängs avsevärt, och behovet av att byta tak skjuts upp på framtiden.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Sundbyberg?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak