Taktvätt Sandviken - KA Taktvätt

Taktvätt Sandviken

Taktvätt & behandling

Ett rent och välmående tak är som pricken över i:et på ditt hem. Tvätta och behandla ditt tak för att förlänga dess livslängd avsevärt.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med att taktvätt i Sandviken

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Sandviken! Påväxt ökar risken för vatten och fuktskador ju längre man väntar med att rengöra det. Mossan gör så att vatten samlas och därmed ökar risken för att vattnet hamnar under takpannorna. Det kan dessutom också göra så att mossan orsakar frostsprickor under vintern när det blir minusgrader. Med vår taktvätt och behandlar undviker du detta!

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Sandviken

Mossan och påväxten har snabbväxande rötter som måste utrotas från grunden. Detta gör vi med hjälp av ett pålitligt och miljövänligt medel som är skonsamt för både ditt tak och miljön.

Vi har erfarenhet av att arbeta med olika typer av tak och utför alltid en noggrann inspektion av takets skick innan vi påbörjar taktvätt och behandling.

Taktvätt i Sandviken istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är vanligt för husägare att bli tillsagda att taket är i fara och att det behöver bytas ut i sin helhet, när det i själva verket ofta kan åtgärdas med en noggrann takrengöring och ytbearbetning. Innan vi sätter igång med projektet, utför vi alltid en noggrann inspektion av taket och bedömer dess aktuella skick.

Skonsam taktvätt i Sandviken

Det är troligt att du har noterat och hört att vissa företag som ägnar sig åt takrengöring använder högtryckstvätt, en metod som avlägsnar det skyddande ytskiktet på takpannorna. Detta är en praxis som vi aktivt undviker eftersom den kan förkorta takets livslängd och eliminera takpannornas impregnerade ytskikt, vilket i sin tur resulterar i snabb återväxt av påväxten.

Förläng takets livslängd

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Sandviken och förläng takets livslängd.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Vårt medel har en motsatt laddning jämfört med påväxten, vilket hindrar dess näringstillförsel. När det binder sig till påväxtens cellväggar, ändrar det påväxtens polaritet på ett sådant sätt att den inte längre kan överleva. Därefter spolas medlet bort av regn och vind utan att ha någon negativ påverkan på miljön!

Processen

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar. Efter att vi är klara med takbehandlingen är påväxten ”död” och vi kan låta vädret göra sitt jobb. Mossan som vi har behandlat mekaniskt är borta när vi är klara med arbetet, medans resten av påväxten nöts ner sakta men säkert. Alger och lav som är mer ingrodda i takpannorna försvinner efter ca 6-24 månader beroende på hur bra fäste påväxten fått på takpannorna.

Resultatet du får blir ett rent och fint tak. Takets livslängd förlängs markant och behovet av ett takbyte skjuts upp.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling i Sandviken

Vad kostar taktvätt i Sandviken?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak