Taktvätt Ovanåker - KA Taktvätt

Taktvätt Ovanåker

Taktvätt & behandling

Taktvätt och behandling är ett viktigt underhållsåtgärd som förlänger takets livslängd avsevärt. Vi lämnar alltid 4 års garanti på arbetet.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med taktvätt i Ovanåker

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Ovanåker! Faktum är att risken för vatten- och fuktskador ökar när man dröjer med att rengöra moss- och påväxttäckta tak. Mossan skapar en vattenansamling, vilket ökar risken för att vatten tränger in under takpannorna. Vidare kan mossan även orsaka frostsprickor under vintern när temperaturen sjunker under noll.

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Ovanåker

Mossan och påväxten har snabbt växande rötter som måste utrotas från grunden. Vi utför detta med en beprövad och miljövänlig behandling som är skonsam både för ditt tak och miljön.

Vi är erfarna med alla typer av tak och genomför alltid en noggrann inspektion av takets skick innan vi påbörjar taktvätt och behandling.

Taktvätt i Ovanåker istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är vanligt att husägare informeras om att ett fullständigt takbyte är nödvändigt när det i själva verket ofta kan lösas med noggrann takrengöring och ytbearbetning. Innan vi påbörjar vårt projekt genomför vi alltid en noggrann inspektion av takets skick och bedömer dess behov.

Skonsam taktvätt i Ovanåker

Det är möjligt att du har noterat och hört att en del företag som utför takrengöring använder högtryckstvätt, vilket avlägsnar takpannornas ytskikt. Detta är en metod vi aktivt undviker eftersom den förkortar takets livslängd och tar bort takpannornas skyddande ytbeläggning, vilket resulterar i en snabb återväxt av påväxt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Ovanåker och förläng takets livslängd.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder har motsatt laddning till påväxten och hindrar näringstillförseln. När de fäster sig på påväxtens cellväggar, får påväxten ”inkorrekt” polaritet och dör. Så det som händer sen är att medlet sköljs bort av regn och vind utan att påverka miljön!

Processen

Vi garanterar att vi dödar påväxten från dess rötter med vår behandling. Efter avslutad takbehandling kan vi konstatera att påväxten är ”neutraliserad,” och därefter överlämnar vi resten till naturens krafter. Mossan, som vi har behandlat mekaniskt, är helt avlägsnad när arbetet är klart, medan övrig påväxt gradvis nöts bort med tiden. Alger och lavar, som är djupare förankrade i takpannorna, försvinner vanligtvis inom en tidsram på 6-24 månader, beroende på hur väl de har fäst på takpannorna.

Resultatet innebär att du får ett rent och välskött tak. Takets livslängd förlängs betydligt, och behovet av att byta tak skjuts på framtiden.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Ovanåker?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak