Taktvätt Östhammar - KA Taktvätt

Taktvätt Östhammar

Taktvätt & behandling

Ett rent och friskt tak är som kronan på verket för ditt hem, men det innebär faktiskt mycket mer än så. Genom att vårda och rengöra ditt tak förlänger du takets livslängd avsevärt. Vi lämnar alltid 4 års garanti på vår takbehandling.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med att taktvätt i Östhammar

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Östhammar! Det är nämligen så att mossa och påväxt ökar risken för vatten och fuktskador ju längre man väntar med att rengöra det. Mossan gör så att vatten samlas och därmed ökar risken för att vattnet hamnar under takpannorna. Det kan dessutom också göra så att mossan orsakar frostsprickor under vintern när det blir minusgrader.

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Östhammar

Påväxten och mossan har rötter som tränger ner snabbt och behöver behandlas så att det dör från roten. Det gör vi med ett välbeprövat och grönt medel som är bra både för ditt tak och för miljön.

Vi jobbar med alla sorters tak och gör alltid en grundlig genomgång av takets skick innan vi påbörjar taktvätten och behandlingen.

Taktvätt i Östhammar istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är vanligt att husägare blir informerade om att taket är i dåligt skick och behöver en fullständig omläggning, även om det oftast räcker med en noggrann takrengöring och ytbehandling. Innan vi påbörjar projektet, genomför vi alltid en inspektion av takets nuvarande skick för att bedöma behovet av åtgärder.

Skonsam & miljövänlig taktvätt i Östhammar

Du har säkert sett och hört att vissa taktvättsföretag använder sig av högtryckstvätt, vilket tar bort ytskiktet på pannorna, vilket är något vi undviker. Det förkortar livslängden på taket och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning vilket gör att påväxten kommer tillbaka snabbt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Östhammar och förläng takets livslängd.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Det medel vi använder har en motsatt laddning jämfört med påväxten och blockerar dess försörjning av näring. När det binder sig till påväxtens cellväggar, förändras polariteten på ett sådant sätt att påväxten avstannar. Därefter sköljs medlet bort av regn och vind utan någon negativ påverkan på miljön

Processen

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar. Efter att vi är klara med takbehandlingen kan man säga att påväxten är ”död” och vi kan låta vädret göra sitt jobb. Mossan som vi har behandlat mekaniskt är borta när vi är klara med arbetet, medans resten av påväxten nöts ner sakta men säkert. Alger och lav som är mer ingrodda i takpannorna försvinner efter ca 6-24 månader beroende på hur bra fäste påväxten fått på takpannorna.

Resultatet du får blir ett rent och fint tak. Takets livslängd förlängs markant och behovet av ett takbyte skjuts upp.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Östhammar?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak