Taktvätt Nordanstig - KA Taktvätt

Taktvätt Nordanstig

Taktvätt & behandling

Ett välhållet och rent tak utgör kronan på verket i ditt hem. Men dess betydelse sträcker sig långt bortom det estetiska. Genom att vårda och rengöra ditt tak förlänger du dess livslängd avsevärt.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med att taktvätt i Nordanstig

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Nordanstig! Verkligheten är den att växtlighet och påväxt på taket ökar risken för skador relaterade till vatten och fukt ju längre man väntar med rengöring. Mossan bidrar till att vatten samlas, vilket ökar möjligheten för vatten att tränga under takpannorna. Vidare kan mossan även orsaka frostrelaterade sprickor under vintern när temperaturen sjunker under noll.

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Nordanstig

De påväxter och mossor har snabbt nedträngande rötter som måste elimineras från grunden. Vi utför detta med en beprövad och miljövänlig behandling som gynnar både ditt tak och miljön.

Vi har erfarenhet av att arbeta med alla typer av tak och genomför alltid en noggrann inspektion av takets skick innan vi påbörjar takrengöring och behandling.

Taktvätt i Nordanstig istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är inte ovanligt att som husägare bli informerad om att taket är i fara och att en fullständig takbyte krävs, när det i verkligheten ofta räcker med noggrann takrengöring och ytbearbetning. Vi följer alltid en inspektionsprocess för att bedöma takets skick innan vi påbörjar själva takrengöringsprojektet.

Skonsam taktvätt i Nordanstig

Säkerligen har du noterat och hört att en del företag inom takrengöring använder högtryckstvätt, en metod som avlägsnar ytan på takpannorna. Detta är något som vi aktivt undviker eftersom det kan förkorta takets livslängd och ta bort den impregnerade ytbeläggningen på takpannorna, vilket resulterar i snabb återväxt av påväxten och ett sämre skydd mot frostsprickor.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Nordanstig och förläng takets livslängd.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder har motsatt laddning till påväxten och hindrar näringstillförseln. När de fäster sig på påväxtens cellväggar, får påväxten ”inkorrekt” polaritet och dör. Så det som händer sen är att medlet sköljs bort av regn och vind utan att påverka miljön!

Processen

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar. Efter avslutad takbehandling kan vi säga att påväxten är ”eliminerad,” och därefter låter vi väderförhållandena ta över. Mossan, som har behandlats mekaniskt, är borttagen när vi avslutar arbetet, medan övrig påväxt successivt nöts ner. Alger och lavar, som är djupt förankrade i takpannorna, försvinner vanligtvis inom 6-24 månader, beroende på hur starkt de fäste vid takpannorna.

Resultatet är ett rent och välskött tak. Takets livslängd förlängs avsevärt, och behovet av att byta tak skjuts upp.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Nordanstigs kommun?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak