Taktvätt Lidingö - KA Taktvätt

Taktvätt Lidingö

Taktvätt & behandling

Ett rent och välmående tak är som pricken över i:et på ditt hem. Men det är faktiskt mycket mer än så. Genom att behandla och tvätta och behandla ditt tak förlänger du takets livslängd avsevärt. Vi lämnar 4 års garanti på arbetet.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med att taktvätt i Lidingö

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Lidingö kommun! Faktum är att växtligheten och påväxten på taket faktiskt ökar risken för vatten- och fuktskador ju längre man skjuter upp rengöringen. Mossan skapar vattenansamlingar och därmed ökar risken för att vattnet tränger in under takpannorna. Dessutom kan mossan även orsaka frostsprickor under vintern när temperaturen sjunker under noll.

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Lidingö

Påväxten och mossan utvecklar snabbväxande rötter som kräver en behandling som utrotar dem från grunden. Detta utför vi med hjälp av en välbeprövad och miljövänlig produkt som är skonsam både för ditt tak och miljön.

Vi har erfarenhet av tak av alla typer och genomför alltid en noggrann granskning av takets skick innan vi påbörjar taktvätt och behandling.

Taktvätt i Lidingö istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är inte ovanligt att husägare blir rådda att taket är i allvarligt behov av utbyte, när det i verkligheten ofta räcker med en noggrann takrengöring och ytbearbetning. Innan vi påbörjar vårt projekt genomför vi alltid en noggrann inspektion av taket för att bedöma dess aktuella skick.

Skonsam taktvätt i Lidingö kommun

Det är troligt att du har märkt och hört att vissa företag som specialiserar sig på taktvätt använder högtryckstvätt, en metod som avlägsnar takpannornas ytskikt. Detta är en praxis som vi medvetet undviker, då det förkortar takets livslängd och tar bort den skyddande ytbeläggningen på takpannorna, vilket resulterar i snabb återkomst av påväxten.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Lidingö och förläng takets livslängd.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder har motsatt laddning till påväxten och hindrar näringstillförseln. När de fäster sig på påväxtens cellväggar, får påväxten ”inkorrekt” polaritet och dör. Så det som händer sen är att medlet sköljs bort av regn och vind utan att påverka miljön!

Processen

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar.

Efter avslutad takbehandling kan vi säga att påväxten praktiskt taget är ”död,” och vi kan lita på att vädret tar över. Mossan, som vi har behandlat mekaniskt, elimineras helt i samband med vårt arbete, medan övrig påväxt gradvis nöts ner över tiden. Alger och lavar, som ofta sitter djupare i takpannorna, försvinner vanligtvis inom en tidsram på 6-24 månader, beroende på hur väl de har fäst sig på takpannorna.

Resultatet är ett rent och välskött tak. Takets livslängd förlängs avsevärt, vilket skjuter upp behovet av att byta ut taket.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Lidingö?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak