Taktvätt Gävle - KA Taktvätt

Taktvätt Gävle

Taktvätt & behandling

Ett tak som är både rent och i gott skick är verkligen kronan på verket för ditt hem. Men det är inte bara det, genom att behandla och rengöra ditt tak förlänger du dess livslängd betydligt.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med att taktvätt i Gävle kommun

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Gävle! Faktum är att om man dröjer med att rengöra taket, ökar risken för vatten- och fuktskador. Mossan skapar en plats där vatten ansamlas, och detta ökar risken för att vattnet tränger under takpannorna. Dessutom kan det även leda till frostsprickor på vintern när temperaturerna sjunker under noll.

Vi tar död på påväxten från roten med vår skonsamma taktvätt i Gävle

Påväxten och mossan utvecklar rötter som tränger djupt ner i taket och behöver behandlas så att de utrotas från grunden. Detta åstadkommer vi med hjälp av en pålitlig och miljövänlig produkt som är skonsam både för ditt tak och vår miljö.

Vi hanterar tak av alla typer och genomför alltid en noggrann inspektion av takets skick innan vi påbörjar takrengöringen och behandlingen.

Taktvätt i Gävle istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är inte ovanligt att husägare får rådet att byta ut hela taket, trots att det i verkligheten oftast räcker med en noggrann takrengöring och ytanvändning. Innan vi påbörjar projektet genomför vi alltid en inspektion av taket och bedömer dess skick.

Skonsam taktvätt och behandling i Gävle kommun

Du har troligen noterat att vissa företag som utför takrengöring använder högtryckstvätt, en metod som avlägsnar det skyddande ytskiktet på takpannorna. Detta är något vi aktivt undviker, då det minskar takets livslängd och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning, vilket resulterar i snabb återväxt av påväxt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Gävle och förläng takets livslängd.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Vårt medel har en motsatt laddning jämfört med påväxten och stör dess förmåga att ta upp näring. När det binder sig till påväxtens cellväggar, förändras polariteten hos påväxten, vilket leder till dess död. Därefter sköljs medlet bort av regn och vind utan att ha någon negativ påverkan på miljön!

Processen

Vi kan försäkra dig om att vi utrotar påväxten från roten genom våra behandlingar. När vår takbehandling är klar, kan man säga att påväxten är ”eliminerad,” och därefter låter vi naturens krafter göra sitt arbete. Mossan, som vi har behandlat mekaniskt, är borta när vi slutfört arbetet, medan resten av påväxten gradvis bryts ned över tid. Alger och lavar, som har en djupare förankring i takpannorna, försvinner inom 6-24 månader beroende på hur stadigt påväxten har fäst på takpannorna.

Resultatet kommer att vara ett rent och prydligt tak. Takets livslängd förlängs avsevärt, och behovet av att byta tak skjuts på framtiden.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Gävle?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak