Taktvätt Ekerö - Kostnadsfri takinspektion & offert

Taktvätt Ekerö

Taktvätt & behandling

Vi tvättar och behandlar tak med vår skonsamma metod utan högtryckstvätt! Ett rent och välmående tak är som pricken över i:et på ditt hem. Men det är faktiskt mycket mer än så. Genom att behandla och tvätta ditt tak förlänger du takets livslängd avsevärt. Vi lämnar 4 års garanti på arbetet.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med att taktvätt i Ekerö

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt & behandling i Ekerö! Faktum är att både mossa och påväxt ökar risken för vatten- och fuktskador betydligt om man dröjer med rengöringen. Mossan skapar vattenansamlingar och därigenom ökar risken för att vattnet tränger in under takpannorna. Dessutom kan mossan även orsaka frostsprickor under vintern när temperaturen sjunker under noll.

Vi tar död på påväxten från roten med taktvätt i Ekerö

Påväxten och mossan har rötter som tränger ner snabbt och behöver behandlas så att det dör från roten. Det gör vi med ett välbeprövat och grönt medel som är bra både för ditt tak och för miljön.

Vi jobbar med alla sorters tak och gör alltid en grundlig genomgång av takets skick innan vi påbörjar taktvätten och behandlingen.

Taktvätt i Ekerö istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Det är vanligt att husägare ofta får höra att deras tak är i fara och att det kräver en fullständig takomläggning, när det i själva verket ofta räcker med en noggrann takrengöring och ytbearbetning. Innan vi påbörjar något projekt, utför vi alltid en ingående besiktning av taket för att bedöma dess skick.

Skonsam taktvätt i Ekerö

Du har säkert sett och hört att vissa taktvättsföretag använder sig av högtryckstvätt, vilket tar bort ytskiktet på pannorna, vilket är något vi undviker. Det förkortar livslängden på taket och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning vilket gör att påväxten kommer tillbaka snabbt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Ekerö och förläng takets livslängd.

Garanti

Hur fungerar medlet?

Det medel vi använder har en motsatt laddning jämfört med påväxten, vilket avbryter dess förmåga att ta upp näring. När medlet fäster sig på påväxtens cellväggar, ändrar det påväxtens polaritet på ett felaktigt sätt, vilket leder till dess avlivning. Efter det sköljs medlet bort av regn och vind, och detta sker utan någon påverkan på miljön.

Processen

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter våra behandlingar. Efter att vi är klara med takbehandlingen kan man säga att påväxten är ”död” och vi kan låta vädret göra sitt jobb. Mossan som vi har behandlat mekaniskt är borta när vi är klara med arbetet, medans resten av påväxten nöts ner sakta men säkert. Alger och lav som är mer ingrodda i takpannorna försvinner efter ca 6-24 månader beroende på hur bra fäste påväxten fått på takpannorna.

Resultatet du får blir ett rent och fint tak. Takets livslängd förlängs markant och behovet av ett takbyte skjuts upp.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Ekerö?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak