Taktvätt Danderyd - KA Taktvätt

Taktvätt Danderyd

Taktvätt & behandling

Ett välunderhållet tak är inte bara den sista pusselbiten som fulländar ditt hem; det har faktiskt en långtgående inverkan. Genom att behandla och rengöra ditt tak kan du markant öka dess livslängd. Vi lämnar 4 års garanti på arbetet.

Minska risken för fuktskador

Fördelar med att taktvätt i Danderyd

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt i Danderyd! Faktum är att växtligheten och påväxten på taket ökar risken för vatten- och fuktskador ju längre man dröjer med rengöringen. Mossan skapar vattenansamlingar och ökar därmed risken för att vattnet tränger in under takpannorna. Dessutom kan mossan även orsaka frostsprickor under vintern när temperaturen sjunker under noll.

Vi tar död på påväxten med taktvätt i Danderyd

Påväxten och mossan utvecklar snabbväxande rötter som kräver en behandling som utrotar dem från grunden. Vi använder en beprövad och miljövänlig produkt som är skonsam både för ditt tak och miljön.

Vi har erfarenhet av tak av alla typer och genomför alltid en noggrann inspektion av takets skick innan vi påbörjar taktvätt och behandling.

Taktvätt i Danderyd istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Inte sällan får man som husägare höra att taket är i fara och att man måste byta ut hela taket, när det i själva verket ofta räcker med en grundlig takrengöring och ytbehandling. Innan vi startar projektet besiktar vi alltid taket innan taktvätten och gör en bedömning av takets skick.

Skonsam & miljövänlig taktvätt i Danderyd

Du har säkert sett och hört att vissa taktvättsfirmor använder sig av högtryckstvätt för att tvätta taket, vilket tar bort ytskiktet på pannorna, vilket är något vi undviker. Det förkortar livslängden på taket och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning vilket gör att påväxten kommer tillbaka snabbt. Det ökar också risken för frostsprickor då takpannorna blir ömtåligare än innan.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt i Danderyd och förläng takets livslängd markant!

Garanti

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder har motsatt laddning till påväxten och hindrar näringstillförseln. När de fäster sig på påväxtens cellväggar, får påväxten ”inkorrekt” polaritet och dör. Det som händer sen är att medlet sköljs bort av regn och vind utan att påverka miljön!

Hur går processen till?

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten efter vår taktvätt & behandling. Efter att vi är klara med takbehandlingen kan man säga att påväxten är ”död” och vi kan låta vädret göra sitt jobb. Mossan som vi har behandlat mekaniskt är borta när vi är klara med arbetet, medans resten av påväxten nöts ner sakta men säkert. Alger och lav som är mer ingrodda i takpannorna försvinner efter ca 6-24 månader beroende på hur bra fäste påväxten fått på takpannorna.

Resultatet du får blir ett rent och fint tak. Takets livslängd förlängs markant och behovet av ett takbyte skjuts upp.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt i Danderyd?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak