Tvätta tak

Taktvätt & behandling

Ett rent och välmående tak är som pricken över i:et på ditt hem. Men det är faktiskt mycket mer än så, genom att tvätta och behandla ditt tak förlänger du takets livslängd avsevärt.

Fördelar med att tvätta tak

Att tvätta tak, det kan vi! Mossa och påväxt ökar risken för vatten och fuktskador ju längre man väntar med att rengöra det. Mossan gör så att vatten samlas och ökar risken för att vattnet hamnar under takpannorna. Dessutom kan mossan orsaka frostsprickor under vintern när det blir minusgrader. Påväxten och mossan har rötter som tränger ner snabbt och behöver behandlas så att det dör från roten, och det gör vi med ett välbeprövat och grönt medel som är bra både för ditt tak och för miljön. Vi jobbar med alla sorters tak och gör alltid en grundlig genomgång av takets skick innan vi påbörjar taktvätten och behandlingen. Vi har dessutom 4 års garanti på vårt arbete.

Tvätta istället för att byta

Inte sällan får man som husägare höra att taket är i fara och att man måste byta ut hela taket, när det i själva verket ofta räcker med en grundlig takrengöring och ytbehandling. Vi besiktar alltid taket innan taktvätten och gör en bedömning av takets skick. Vi har självklart ansvarsförsäkring och du kan alltid känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Högtryckstvätt är inte till för taket

Du har säkert sett och hört att vissa taktvättsföretag använder sig av högtryckstvätt, vilket tar bort ytskiktet på pannorna, och det vill vi undvika. Det förkortar livslängden på taket och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning vilket gör att påväxten kommer tillbaka snabbt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut.

Hur fungerar medlet?

Medlet vi använder har motsatt laddning till påväxten och hindrar näringstillförseln. När de fäster sig på påväxtens cellväggar, får påväxten ”inkorrekt” polaritet och dör. Medlet sköljs sedan bort av regn och vind utan att påverka miljön.

Garanti

Vi garanterar att vi tar död på påväxten från roten. Efter att vi är klara med takbehandlingen kan man säga att påväxten är ”död” och vi kan låta vädret göra sitt jobb. Mossan som vi har behandlat mekaniskt är borta när vi är klara med arbetet, medans resten av påväxten nöts ner sakta men säkert. Alger och lav som är mer ingrodda i takpannorna försvinner efter ca 6-24 månader beroende på hur bra fäste påväxten fått på takpannorna. Resultatet du får blir ett rent och fint tak, takets livslängd förlängs markant och behovet av ett takbyte skjuts upp.

före och efterbild på en taktvätt

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt på ett tak som är ca 140 kvm landar på 6390 kr efter rotavdrag. Tänk på att hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför 4 års garanti till dig som kund, vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går det till:

Mekanisk förbehandling – vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.
Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.
Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta, för en skonsam och effektiv applicering.
Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Ja, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak