Ta bort mossa på tak - KA Taktvätt

Mossa på tak

Takrengöring & behandling

Vi tvättar och behandlar tak utan användning av högtryckstvätt. Vi förstår vikten av att bevara takens ytskikt samtidigt som vi bekämpar oönskad påväxt.

Minska risken för fuktskador

Hur får man bort mossa på tak?

Vi på KA takvätt erbjuder profesionell taktvätt! Mossa på tak ökar risken för vatten och fuktskador ju längre man väntar med att rengöra det. Mossan leder till ackumulering av vatten, vilket ökar risken för att vattnet tränger under takpannorna. Dessutom kan mossan under vintern, när temperaturen sjunker under noll grader, orsaka frostsprickor.

Ta bort mossa på tak

Påväxten och mossan har snabbt växande rötter som behöver behandlas vid roten för att effektivt avlägsnas. Vi använder en beprövad och miljövänlig metod som är skonsam mot ditt tak och naturen.

Oavsett taktyp genomför vi alltid en noggrann inspektion av takets skick innan vi påbörjar taktvätten och behandlingen.

Taktvätt istället för att takbyte

Vi ser till att ditt tak är i trygga händer

Många husägare får ofta höra att taket är i behov av en total utbyte, när det faktiskt ofta räcker med en noggrann takrengöring och ytbearbetning. Innan vi påbörjar projektet genomför vi alltid en inspektion av taket för att bedöma dess aktuella skick.

Skonsam taktvätt som får bort mossa på tak

Du har säkert sett och hört att vissa taktvättsföretag använder sig av högtryckstvätt, vilket tar bort ytskiktet på pannorna, vilket är något vi undviker. Det förkortar livslängden på taket och tar bort takpannornas impregnerade ytbeläggning vilket gör att påväxten kommer tillbaka snabbt.

Det som lockar kunder med högtryckstvätt är det snabba resultatet, men när det gäller takpannor ska man tänka mer långsiktigt och använda den smartare metoden. Målet är att förlänga takets livslängd samtidigt som det ser rent och snyggt ut. Boka taktvätt och förläng takets livslängd.

Omdömen

Antal Stjärnor på Google
Bra utfört jobb. Bra pris. Kort väntetid. Bara positiva intryck. Rekommenderas!
Fredrik Lundgren
Profesionella, prisvärda och mycket trevliga. Kan varmt rekommendera.
Cecilia Ålander
Trevliga, noggranna och duktiga. Kan rekommenderas.
Peo Carlson
Snyggt och smidigt arbete! Väldigt nöjd!
Mattias

Frågor & svar om taktvätt och behandling

Vad kostar taktvätt?

Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på storleken på taket, lutningen och mängden påväxt. Det genomsnittliga priset för en taktvätt är cirka 42 kr/kvm efter rotavdrag.

Hur lång garanti lämnar ni på er taktvätt?

Vi är säkra på vårt arbete och lämnar därför alltid 4 års garanti till dig som kund, och vi har även ansvarsförsäkring så att du kan känna dig trygg i att ditt tak är i goda händer.

Hur går takbehandlingen till?

Så går takbehandlingen till:

Mekanisk förbehandling – Vi tar bort all mossa med ett särskilt redskap som är anpassat för takpannorna och är skonsamt för taket.

Byte av trasiga takpannor – vi ser över och byter trasiga takpannor och rensar hängrännor.

Takbehandlingen påbörjas – vi utför en algbehandling och lägger på antimossmedel med lågtrycksspruta för en skonsam och effektiv applicering.

Ett välmående tak – din takbehandling är klar och vi städar upp all mossa och skräp som har hamnat på marken.

Kan man nyttja rotavdrag hos er?

Absolut, hos oss kan du kan alltid använda rotavdraget vilket reducerar arbetskostnaden på vad du behöver betala med 30% och vi hjälper givetvis till med denna del.

Utvalda kunder

Få en kostnadsfri offert

Förläng takets livslängd och få ett snyggt tak